U hap pas 30 vjetësh segmenti i kanalit vaditës që kalon nga tuneli i kryqëzimit të Kranesë nga Sherbimi i Kullimit dhe Ujitjes së Bashkisë Finiq. Kjo pjesë e kanalit prej 1,5 km do të shtojë sasinë e ujit të vaditjes në rreth 900 ha tokë e cila dhe sivjet u kultivua nga të rinjtë e zonës me jonxhë, misër dhe perime.
Gjithashtu këto ditë u veshën me beton 300 mtra kanal në Çaush, 700 metra në Mesopotam dhe 100 metra në toponimin Dusha.
Kryetari i Bashkisë zoti Kristo Kiço referon se punimit u bënë në kushtet e pandemisë nga koronavirusi për të kënaqur në kohë kërkesën e përhershme të fermerëve për sasinë e duhur të ujit vaditës me qëllim që mundi dhe investimi i tyre në bujqësi të ketë sukses.

96646496_2607643022841863_5650115007866732544_n

97344145_2607643069508525_7399326969868845056_n

96550518_2607643159508516_5234333019375927296_n

96520193_2607643236175175_3525951623534739456_n

97035944_2607643276175171_5440617820406677504_n

96287399_2607642906175208_1658280241556094976_n

96514391_2607642942841871_2668175061713682432_n

96276356_2607642992841866_9109819015718502400_n

There are no comments yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).