NDERHYRJE PERGJATE RRUGES SE FINIQIT PER DEVIJIMIN NGA RRUGA TE UJERAVE TE SHIUT

Shërbimi i Mirëmbajtjes së Infrastrukturës së Bashkisë po ndërhyn këto ditë për kullimin e ujërave të shiut dhe ujërave të tjerë të rrugës kryesore të Finiqit. U hapën dhe u pastruan kanalet dhe u devijua uji që derdhej në trupin qendror të rrugës dhe u vendosën tubat për hyrjen e automjeteve në shtëpitë e ndërtuara përballë kishës së fshatit.Punimet do të vazhdojnë edhe në segmente të tjera, derisa të sigurohen fondet e nevojshme për zgjerimin dhe sistemimin përfundimtar të kësaj rruge kyçe që lidhet me Finiqin Antik, por edhe me qytetin e Delvinës.

135797474_2814736072132556_3501932810426341331_n 135834475_2814736198799210_697806539710884602_n 135847831_2814736112132552_4707071570246547615_n 135858962_2814736362132527_868414786045704848_n 136026426_2814736245465872_6962171363991392661_n 136034507_2814736005465896_5810429066846361461_n 136082429_2814736415465855_5748374006645228220_n 136084938_2814736152132548_7151194978468435683_n 136127921_2814736472132516_8904197327406365959_n 136175834_2814736308799199_923180788933869719_n 136366897_2814735968799233_4385564365453218020_n

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΧΩΜΑΤΟΔΡΟΜΩΝ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΧΑΛΙΟΥ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΟΙΝΙΚΑΙΩΝ

Σημαντικές παρεμβάσεις για τη βελτίωση των δρόμων στο Χάλιο και στη Γέρμα έκαναν αυτές τις ημέρες τα συνεργεία του Δήμου Φοινικαίων. Έγινε προσβάσιμος 500 μέτρα αγροτικός δρόμος και καθαρίστηκαν 100 μέτρα αποστραγγιστικό κανάλι του Χάλιου ενώ συντηρήθηκαν όλα τα δρομάκια εντός του χωριού και βελτιώθηκε σημαντικά η κεντρική οδός του χωριού. Στη Γέρμα επίσης βελτιώθηκαν μέσω μηχανημάτων άλλα περίπου 500 μέτρα δρόμου.
Η διαδικασία της βελτίωσης χωματόδρομων σε αρκετά χωριά θα συνεχιστεί όσο επικρατεί ξηρασία ενώ παράλληλα θα συνεχιστεί η μπετόστρωση σύμφωνα με το προαποφασισμένο διάγραμμα αλλά και ανάλογα με τη συνδρομή των ίδιων των κατοίκων.
128172383_2785262505079913_3692734775222980530_n 128278932_2785261688413328_2462614803390228433_n 128353273_2785261758413321_3068160918248849071_n 128353273_2785262048413292_4549621882141496994_n 128396943_2785262198413277_8940413604016648071_n 128432688_2785262441746586_6034778416137411668_n 128569626_2785262605079903_2747629600783794108_n 127957921_2785262705079893_2145331220599124309_n 128440189_2785262758413221_4404327605016902736_n 127878861_2785262805079883_7188130206849667724_n 127874931_2785261478413349_1148075027291052996_n 127882968_2785262335079930_8979135402128987298_n 127961554_2785262288413268_4710280317687184912_n 128051214_2785261878413309_7653864334538917900_n 128075100_2785262111746619_9127076301270737670_n 128100692_2785261961746634_7343028025747784346_n 128100840_2785261991746631_8677298381043289341_n 128105120_2785261545080009_311576036378796651_n 128141046_2785261811746649_1192340485695989752_n 128144149_2785261631746667_5612920244976660978_n 128161523_2785261908413306_5130989879788434264_n

PËRMIRËSOHET IMAZHI I FUSHËS PAS NDËRHYRJES SË BASHKISË FINIQ

Nga Janari deri në fund të Nëntorit 2020, me makineritë e Sektorit të Përmirësimit të Tokës të Bashkisë Finiq, janë pastruar 4 017 metra kanale kryesore ujitëse, duke zhvendosur 9 442mᶾ dhé për ujitjen e 660 hektarëve tokë bujqësore, ndërsa në ata terciarë u pastruan rreth 16 400 metra që mbulojnë 720 hektarë tokë të vaditshme. Ndërkohë, është bërë një punë e rëndësishme si në sistemin e kullimit ashtu edhe në kanalet dytësorë, ku është zhvendosur afërsisht 24 486 m³ dhé për të përmirësuar 1 010 hektarë të tjerë tokë bujqësore.
Nga viti në vit me ndërhyrjen e këtij shërbimi dhe veçanërisht të stafit të tij, imazhi i fushës së Vurgut ndryshon.
127231962_2782009845405179_1704250966178506714_n 127231976_2782008965405267_7311574030063230267_n 127231976_2782009148738582_4284243389133641045_n 127254131_2782008748738622_303620918876213101_n 127278970_2782009532071877_4653319065646412070_n 127285039_2782009698738527_7959856617446338875_n 127536468_2782024472070383_3679152892379812712_n 127115813_2782024535403710_5758831331650363806_n 127120486_2782024605403703_3958582180489179140_n 126959794_2782009662071864_7319340030997046976_n 127037413_2782009738738523_526824707114095386_n 127042620_2782008868738610_4037534768144763259_n 127100232_2782008718738625_8583778139626289254_n 127100232_2782009012071929_35936306403579034_n 127122991_2782009788738518_693122480080675329_n 127138911_2782009368738560_8113430854668630028_n 127164395_2782009612071869_8749980887284366084_n 127218413_2782008802071950_7145576782023684118_n

90 METRA RRUGË E REHABILITUAR PRANË MANASTIRIT TË SHËN MËRISË SË KOSTARIT

Më së fundi, e gjithë pjesa e rrugës që të çon nga kthesa e Kostarit në manastirin e Shën Mërisë së Kostarit u përmirësua. Me punën dhe furnizimin me 30 metra kub beton në bashkëpunim me kryesinë e fshatit, u shtruan 90 metra rrugë në të përpjetën, e cila për vite me radhë ishte një pikë e vështirë aksesi për vizitorët dhe makinat. Disa vite më parë vetë fshati kishte investuar në pjesën nga hyrja e manastirit deri në fundin e të përpjetës së madhe.
Ndërkohë, Kryetari i Bashkisë së Finiqit, Z. Kristo Kiço, interesohet të sigurojë fonde në mënyrë që të ndërtohet vitin e ardhshëm, rruga nga Mesopotami drejt manastirit e cila do të shërbejë si një shteg që çon çdo verë, por edhe gjatë gjithë vitit besimtarët drejt këtij destinacion fetar.
126034063_2777931072479723_5084981565354700985_o 126082830_2777931135813050_4942458512698513997_o 126216103_2777931182479712_1197940879694050404_o 126528925_2777931225813041_3154956598602346600_o

BASHKIA FINIQ VIJON PUNËN PËR PËRMIRËSIMIN E RRUGËVE TË BRENDSHME TË DËRMISHIT

Makineri dhe punonjës të njësisë së Shërbimit të Përmirësimit të Infrastrukturës rrugore në Bashkinë e Finiqit, të favorizuar nga kushtet e mira atmosferike të dy javëve të para të Nëntorit, janë përqendruar në rehabilitimin e rrugëve të braktisura në disa fshatra të bashkisë në të cilat për shumë vite me radhë nuk ishte ndërhyrë asnjëherë . Një nga këto fshatra është Dërmishi.Rehabilitohen dhe hapen rrugët dhe rrugicat brenda lagjeve, drejt varrezave dhe drejt qendrës së fshatit. Ndërhyrjet përfshijnë gërmimin e kanaleve kulluese përgjatë rrugës, mbushjen me dhé si dhe sheshimin e tyre. Kjo ndërhyrje bëhet pas shtrimit me beton të hyrjes së fshatit.
Në këtë fshat pritet së shpejti furnizimi i tij me ujë të pijshëm nga ujësjellësi Navaricë- Memoraq- Rumanxa-Dërmish, i cili ishte braktisur në mënyrë të pajustifikueshme nga autoriteti i mëparshëm bashkiak.
126101507_2776946125911551_3651833381061156145_n 126084413_2776946182578212_5526265738817976727_n 125876660_2776946265911537_3624778503101822962_n 125871020_2776946349244862_5899187346404587307_o 125969098_2776946389244858_4427358981927713110_n 126107007_2776946505911513_7893770816382594783_n 126108112_2776946572578173_8272642417712123820_n 125857008_2776946622578168_12075134336122835_n 125846877_2776946665911497_5444291470044423118_n 125959642_2776946712578159_6174915254780013756_n 126015077_2776955759243921_4687863716378805326_o

U SHTRUAN ME BETON KATËR SEGMENTE TË VËSHTIRA TË RRUGËS SË DHROVJANIT

Shërbimi i Mirëmbajtjes së Infrastrukturës i Bashkisë Finiq përfundoi dje shtrimin me beton të rreth 90 metrave në katër segmente të vështira të rrugës së Dhrovjanit. Për këtë fshat, i cili përbën një vlerë të veçantë të historisë së trevës sonë dhe një destinacion potencial të rëndësishëm turistik, autoriteti bashkiak përpiqet të sigurojë nga shteti fondet e nevojshme për përfundimin e gjithë projektit për këtë aks rrugor.

 

126051524_2779563785649785_5477252276523790137_n 126258673_2779563728983124_4613151507176643600_n 126259117_2779563672316463_7213586288458994699_n 126264063_2779563332316497_6914536733915893200_n 126322292_2779563258983171_3418108646843064468_n 126330006_2779563515649812_3008475862286898050_n 126338995_2779563858983111_6002739754128425761_n 126339687_2779563928983104_5446267342883463340_n 126413626_2779563588983138_6109033640079289687_n 126434703_2779563045649859_8644965658244541554_n 126530573_2779563192316511_6835375830042395118_n 126612634_2779563448983152_2222761084726621689_n 126863506_2779563405649823_969396468282422849_n 125938715_2779563105649853_3523900476423678137_n 126020300_2779562975649866_2215151231641362567_n

ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΓΙΝΑΝ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΑ 670 ΜΕΤΡΑ ΔΡΟΜΟΥ ΣΤΗ ΓΡΙΑΣΔΑΝΗ

Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια εγκατάλειψης αυτό το τελευταίο διάστημα η Γριάσδανη μετατράπηκε σε εργοτάξιο όπου συνεργείο του δημαρχείου Φοινικαίων και εξουσία του χωριού ολοκλήρωσαν ένα σημαντικό έργο: την οδόστρωση 670 μέτρων εσωτερικών δρόμων σε δύσκολα σημεία και πρόσβασης προς το κοιμητήριο. Το δημαρχείο εκ μέρους του προσέφερε 100 κυβικά μπεντό που προετοιμάστηκαν με μπετονιέρα επί τόπου με 30 τόνους τσιμέντου και αμμοχάλικο, ενώ τα υπόλοιπα 100 τα χρηματοδότησε το ίδιο το χωριό μαζί με τα πλέγματα σε όλη την απόσταση. Τα παιδιά του συνεργείου του δήμου εργάστηκαν ακούραστα και έφεραν σε πέρας μαζί με αρκετούς Γριασδανίτες αυτό το έργο.
Ο δήμαρχος ευχαριστεί τον πρόεδρο του χωριού και όλα τα παιδιά των συλλόγων, αλλά ιδιαίτερα και τους χωριανούς που συνέπραξαν στην υλοποίηση αυτού του έργου.

119124436_2713450372261127_4585249293764047270_n

119138596_2713450428927788_3155532013556439686_n

119119427_2713450485594449_150198356603344778_n

119121122_2713449592261205_1539191192768793450_n

119156531_2713449635594534_758400547906816397_n

119115362_2713449685594529_9205087467926862277_n

119100891_2713449755594522_823650663472542151_n

119152170_2713449812261183_4857195877420818197_n

119125468_2713449838927847_7299082124844617005_n

119097778_2713449885594509_7383227083055399662_n

119123315_2713449932261171_5875512168104143775_n

119145057_2713449965594501_4950713803368382937_n

119148836_2713450008927830_2796913288251371789_n

119205551_2713450052261159_1723801550177930861_n

119122626_2713450198927811_1429418689781011692_n

119243513_2713450225594475_3906077873751803470_n

119104656_2713450265594471_5494316614157890779_n

119137624_2713450315594466_8558327574673641584_n

Vazhdojnë me ritme të shpejta punimet për ujësjellësin e 13 fshatrave në bashkinë e Finiqit

Kantierin e firmës që ka marrë përsipër ndërtimin e Ujësjellësit Rajonal të Finiqit nga Burimet e Merkos ka vizituar sot kryetari i bashkisë zoti Kristo Kiço.
Kjo vepër e cila financohet tërësiht nga buxheti i shtetit dhe në fazën e parë me fondin 466,528.839 lekë pa TVSH do të ndëtohen linjat e jashtme dhe depot në fshatrat Kulluricë, Livadhja, Kalivja, Llazat, Kalcat, Sopik, Lefter Talo, Vagalat, Gravë, Qesarat, Karroq dhe Pandalejmon. Rrjetet e brendshme të këtyre fshatrave do të financohen vitin tjetër.
Gjatë komunikimit me sipërmarrësit dhe inxhinjerat por edhe nga verifikimet në vend, kryetari zoti Kiço ka konstatuar se punimet vazhdojnë me intensitet në çdo fshat si për hapjen e kanaleve ashtu dhe për ndërtimin e depove të reja të ujit.
Me këtë rast, kryetari, i gjendur afër fshatit të Karroqit ka vizituar së bashku me ekipin e tij dhe urën e këtij fshati për të nxjerrë koston e ndërhyrjes për restaurim para se të fillojnë shirat e para.

116223597_2674303386175826_612682358579496225_n

116227977_2674310692841762_1673235065238079360_n

116252243_2674310809508417_622572520810113070_n

116343375_2674303432842488_8929542507411931459_n

116413540_2674310656175099_6746049572118915048_n

116423966_2674310779508420_2097299639304486661_n

116429511_2674310746175090_669518575785152013_n

116431283_2674303332842498_3802114524728711159_n

116431285_2674303512842480_1787333392098023377_n

116433173_2674310859508412_8289414314137433255_n

116434663_2674303276175837_8063196799436172634_n

116442281_2674310946175070_3063251344679407006_n

116542083_2674310906175074_8924693855261315959_n

116705590_2674303482842483_3732096099567843221_n

DREJT PËRFUNDIMIT QENDRA E KULTURËS SË DHROVJANIT

Inspektimin e punimeve në qendrën e kulturës së Dhrovjenit realizoi këto ditë kryetari i Bashkisë së Finiqit zoti Kristo Kiço. Punimet kryhen në kuadër të porgramit MileSTONES II IPA CBC Greece- Albania “Për inkurajimin e zhvillimit të turizmit përmes ruajtjes dhe promovimit të burimeve kulturore dhe natyrore ndërkufitare , filluan më datën 18.05.2020. Bashkia në këtë program ndërkufitar bashkëpunon me bashkinë e Dodonës dhe me dy Drejtoritë rajonale të monumenteve të Janinës dhe Vlorës.
Me përfundimin e kësaj vepre, autoriteti vendor do të bëjë edhe ndërhyrje të tjera pasi Dhrovjani është një nga destinacionet e mundshme më të pasura monumente kulturore dhe natyrë të përshtatshme për mikpritjen e turistave, theksoi kryetari i bashkisë zoti Kristo Kiço gjatë takimit në këtë fshat.

116273344_2672862496319915_618219301547930047_n

116340592_2672862539653244_8273338992733567200_o

116355951_2672862566319908_306168897445343694_o

116230321_2672862596319905_8383125120281589198_o

116335181_2672862462986585_1727339936677261293_n

ARDHASOVA, NJË FSHAT QË MERITON MË SHUMË INVESTIME

Ardhasova është njëri nga fshatrat që gjatë këtyre viteve ka ndryshuar pamjen e infrastrukturës falë përpjekjes kolektive të vetë banorëve të cilët dhanë kontributin e tyre për blerjen e materialeve dhe ndërtimin e rrugëve të shkatërruara. Bashkia e Finiqit duke vlerësuar në mënyrë të veçantë këto iniciativa realizoi sot investimin me 50 m3 beton dhe shtroi me punëtorët dhe makineritë e veta rreth 140 metra linearë rrugë brenda këtij fshatit. Krytari i fshatit Aleko Dhima tha se pavarësisht nevojave të mëdha që ka fshati për investime, ndërhyrja e fundit e bashkisë na jep forcë të organizohemi më mirë si fshat dhe si vëllazëri që të realizojmë edhe vepra të tjera. Në përgjigje të këtij pozicionimi, krytari i bashkisë, zoti Kristo Kiço, tha se në këtë fshat do rikthehemi së shpejti me investime të tjera.

110946875_2670789309860567_4968292781261951195_n

110583828_2670789343193897_312579944448632101_n

115805183_2670789426527222_3395096998454184883_n

110340502_2670789469860551_3741234289795188459_n

116289244_2670789519860546_5872606132000403608_n

116154246_2670789573193874_9146030596547855795_n

111052194_2670789599860538_5888870417226462580_n