U SHTRUA ME BETON 15 m2 NË KRANE

U SHTRUA ME BETON 15 m2 NË KRANE
Me donacionin e vyer të banorëve, betonizimi i një sipërfaqe totale prej 15m2 rrugë në fshatin Krane dhe me kontributin i Bashkisë Finiq përfundoi disa ditë më parë.
Në veçanti, me iniciativën e banorëve që jetojnë dhe punojnë në Athinë, shuma prej 1000 € është përdorur për blerjen e betonit.
Nisma u mirëprit nga bashkia Finiq, dhe vuri në dispozicion të fshatit makineri dhe personel të specializuar për betonimin e menjëhershëm – pranë varrezave.
Bashkia Finiq falenderon ngrohtësisht banorët e Kranesë për kontributin.Akti i tyre është një shembull i shkëlqyer i humanizmit dhe solidaritetit, të cilin shpresojmë se do ta ndjekin grupet e tjera shoqërore në të ardhmen e afërt.

242119406_2996779827261512_7526716312770212350_n

242151065_2996780060594822_349004829921921759_n

242152070_2996779757261519_3817966250693114254_n

242212748_2996779970594831_3831429753215444420_n

Përsëri ujë tek “Thoma Filipeu”

Përsëri ujë tek “Thoma Filipeu”. Investimi rreth 18 milion lekë për urën dhe investimi për mirëmbajtjen e kanalit me vlerë rreth 2.7 milion lekë përfunduan sot dhe bënë të mundur që uji i Bistricës të kalojë përsëri përgjatë gjithë zonës.

 

 

<iframe src=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=308&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Ffoinikaion%2Fvideos%2F4447336568650042%2F&show_text=false&width=560&t=0″ width=”560″ height=”308″ style=”border:none;overflow:hidden” scrolling=”no” frameborder=”0″ allowfullscreen=”true” allow=”autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share” allowFullScreen=”true”></iframe>

 

<iframe src=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=476&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Ffoinikaion%2Fvideos%2F1065727623962874%2F&show_text=false&width=261&t=0″ width=”261″ height=”476″ style=”border:none;overflow:hidden” scrolling=”no” frameborder=”0″ allowfullscreen=”true” allow=”autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share” allowFullScreen=”true”></iframe>

 

<iframe src=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=308&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Ffoinikaion%2Fvideos%2F384746116324441%2F&show_text=false&width=560&t=0″ width=”560″ height=”308″ style=”border:none;overflow:hidden” scrolling=”no” frameborder=”0″ allowfullscreen=”true” allow=”autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share” allowFullScreen=”true”></iframe>

Brenda korrikut riparimi i urës në kanalin “THOMA FILIPEU”

Shembja e urës në kanalin “Th. Filipeu” ishte një goditje e madhe për fermerët e bashkisë sonë. Nga fundi i janarit, kur lindi problemi, kryetari i bashkisë Kristo Kiço e ngriti atë si një përparësi kryesore dhe kërkoi burime finaciare për rindërtimin e tij.
Pas shumë studimesh dhe veprimesh, u miratua fondi nga Ministria e Financave në shumën prej 18.7 milion lekë.
Studimet u kompletuan me veprime intensive, burokracitë u kapërcyen dhe u krye procedura ligjore.
Punimet filluan gjatë muajit qershor dhe shpresojmë që ato të përfundojnë brenda muajit korrik.
202816740_2933837626889066_2896597096912159364_n 202760685_2933837433555752_7460423274313089067_n 204127984_2933837473555748_6738117312081523212_n 205998018_2933837506889078_1481144127052521761_n 205383394_2933837550222407_1243165403049654560_n 204639724_2933837580222404_3091629289424257192_n

SHTROHET ME BETON 1500 METRA LINEAR NË FSHATIN ZMINEC

Shtrimi me beton i 1500 metrave rrugë të brendshme të fshatit malor të bashkisë Finiq, Zminec përfundoi këto ditë. Puna filloi dy muaj më parë dhe u kurorëzua me sukses falë bashkëpunimit të shkëlqyeshëm të kryesisë së fshatit, shoqatës dhe autoritetit bashkiak. Nga banorët e fshatit të Zminecit brënda dhe jashtë vendit , u mblodhën 10 mijë euro dhe u investuan për blerjen e materialeve, ndërsa bashkia ofroi punëtorë, makineri dhe 100 metra kub beton. Ishte hera e parë në periudhën post-sistem që një projekt kaq i madh me përfitim publik realizohet në Zminec, i cili ndryshon imazhin e fshatit dhe frymëzon banorët në mënyrë që të investojnë në të ardhmen. Kryetari i bashkisë së Finiqit, Z. Kristo Kiço, falënderon kryesinë e fshatit, shoqatën dhe të gjithë banorët që kontribuan në këtë përpjekje së bashku me bashkinë.Autoriteti bashkiak do të jetë gjithmonë pranë tyre dhe do të mbështesë çdo iniciativë të tillë që ofron shpresë për komunitetin tonë.
199882129_2928492724090223_603365649786454799_n 200818797_2928492687423560_3530430634818186027_n 201577824_2928492637423565_3328081737746915948_n 201638768_2928492790756883_4364519828724487365_n

Rehabilitimi I Qendrës Kulturore në Livadhja

Përfundon rehabilitimi I Qendrës Kulturore në Livadhja në kuadër të projektit Rhythm – Fostering Creativity and Connecting Cultural Assets through Monuments.
Ndërhyrje u bënë për konfigurimin dhe funksionimin e plotë të Qendrës Kulturore në Livadhja, Finiq. Këtu u përfshinë instalimi i sistemit audio, sistemi i kondicionimit dhe pajisjet e tjera të ngjashme, ulëset e amfiteatrit, skena, pajisjet teknike për dëgjimin, shikimin.
Projekti RYTHM është bashkëfinancuar nga Bashkimi Evropian dhe Fondet Kombëtare të vendeve pjesëmarrëse në kuadër të programit të bashkëpunimit INTERREG Greece – Albania 2014-2020.
200918003_2928545854084910_8898688453498322133_n 201246554_2928545954084900_6859007087714393570_n 200855237_2928546040751558_4618643051900163385_n 201111525_2928546077418221_463192005948210313_n 201772000_2928546110751551_3674372024923915536_n 201405045_2928546150751547_5934630048096546674_n 201494603_2928546200751542_2620718439327334869_n 200284676_2928545990751563_6521540009040935895_n 200589939_2928545797418249_874368650194814290_n 200679876_2928545897418239_5042664584614059832_n

PERGJIGJE NDAJ NJE SHKRIMI QE SKA LIDHJE ME REALITETIN

Disa ditë më parë, në mediat sociale u botua një shkrim me titull “URË KANALI QË MBAN KËMBËN PËRPJETË” nga Panajoti Boli, në të cilën ai kritikoi dështimin e premtimeve parazgjedhore për riparimin e mbikalimit të kanalit “Thoma Filipeu” . Teksti është i suksesshëm si letrar, por jo real dhe jo etik sepse provat, të cilat kronografi nuk u kujdes për të nxjerrë, hedhin poshtë pretendimin se ne si pushtet lokal nuk kujdesemi për problemet që shqetësojnë komunitetin tonë. Ne informojmë kronografin, por edhe publikun se interesimi ynë për këtë vepër të rëndësishme ishte intensiv që në momentet e para, sepse me të vërtetë është vetë jeta e banorëve të zonës. Ne menjëherë realizuam projektin, e paraqitëm tek Qeveria dhe buxheti prej 18,500,000 lekë u miratua nga Ministria e Financave dhe u kryen të gjitha proçedurat nga Këshilli Bashkiak. Më 31 maj në orën 11, përfundon prokurimi për restaurimin e menjëhershëm të këtij objekti jetik për zonën e Vurgut.
Me këto dhe jo vetëm, interesi ynë për zgjidhjen e problemeve në komunitet mbetet i vazhdueshëm dhe do të japë më shumë efekt tani që kemi edhe përfaqësuesit tanë në Parlament!

2-planim-pamja-750

4-struktura-e-betonit

5-struktura-metalike

harta-1

NDERHYRJE PERGJATE RRUGES SE FINIQIT PER DEVIJIMIN NGA RRUGA TE UJERAVE TE SHIUT

Shërbimi i Mirëmbajtjes së Infrastrukturës së Bashkisë po ndërhyn këto ditë për kullimin e ujërave të shiut dhe ujërave të tjerë të rrugës kryesore të Finiqit. U hapën dhe u pastruan kanalet dhe u devijua uji që derdhej në trupin qendror të rrugës dhe u vendosën tubat për hyrjen e automjeteve në shtëpitë e ndërtuara përballë kishës së fshatit.Punimet do të vazhdojnë edhe në segmente të tjera, derisa të sigurohen fondet e nevojshme për zgjerimin dhe sistemimin përfundimtar të kësaj rruge kyçe që lidhet me Finiqin Antik, por edhe me qytetin e Delvinës.

135797474_2814736072132556_3501932810426341331_n 135834475_2814736198799210_697806539710884602_n 135847831_2814736112132552_4707071570246547615_n 135858962_2814736362132527_868414786045704848_n 136026426_2814736245465872_6962171363991392661_n 136034507_2814736005465896_5810429066846361461_n 136082429_2814736415465855_5748374006645228220_n 136084938_2814736152132548_7151194978468435683_n 136127921_2814736472132516_8904197327406365959_n 136175834_2814736308799199_923180788933869719_n 136366897_2814735968799233_4385564365453218020_n

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΧΩΜΑΤΟΔΡΟΜΩΝ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΧΑΛΙΟΥ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΟΙΝΙΚΑΙΩΝ

Σημαντικές παρεμβάσεις για τη βελτίωση των δρόμων στο Χάλιο και στη Γέρμα έκαναν αυτές τις ημέρες τα συνεργεία του Δήμου Φοινικαίων. Έγινε προσβάσιμος 500 μέτρα αγροτικός δρόμος και καθαρίστηκαν 100 μέτρα αποστραγγιστικό κανάλι του Χάλιου ενώ συντηρήθηκαν όλα τα δρομάκια εντός του χωριού και βελτιώθηκε σημαντικά η κεντρική οδός του χωριού. Στη Γέρμα επίσης βελτιώθηκαν μέσω μηχανημάτων άλλα περίπου 500 μέτρα δρόμου.
Η διαδικασία της βελτίωσης χωματόδρομων σε αρκετά χωριά θα συνεχιστεί όσο επικρατεί ξηρασία ενώ παράλληλα θα συνεχιστεί η μπετόστρωση σύμφωνα με το προαποφασισμένο διάγραμμα αλλά και ανάλογα με τη συνδρομή των ίδιων των κατοίκων.
128172383_2785262505079913_3692734775222980530_n 128278932_2785261688413328_2462614803390228433_n 128353273_2785261758413321_3068160918248849071_n 128353273_2785262048413292_4549621882141496994_n 128396943_2785262198413277_8940413604016648071_n 128432688_2785262441746586_6034778416137411668_n 128569626_2785262605079903_2747629600783794108_n 127957921_2785262705079893_2145331220599124309_n 128440189_2785262758413221_4404327605016902736_n 127878861_2785262805079883_7188130206849667724_n 127874931_2785261478413349_1148075027291052996_n 127882968_2785262335079930_8979135402128987298_n 127961554_2785262288413268_4710280317687184912_n 128051214_2785261878413309_7653864334538917900_n 128075100_2785262111746619_9127076301270737670_n 128100692_2785261961746634_7343028025747784346_n 128100840_2785261991746631_8677298381043289341_n 128105120_2785261545080009_311576036378796651_n 128141046_2785261811746649_1192340485695989752_n 128144149_2785261631746667_5612920244976660978_n 128161523_2785261908413306_5130989879788434264_n

PËRMIRËSOHET IMAZHI I FUSHËS PAS NDËRHYRJES SË BASHKISË FINIQ

Nga Janari deri në fund të Nëntorit 2020, me makineritë e Sektorit të Përmirësimit të Tokës të Bashkisë Finiq, janë pastruar 4 017 metra kanale kryesore ujitëse, duke zhvendosur 9 442mᶾ dhé për ujitjen e 660 hektarëve tokë bujqësore, ndërsa në ata terciarë u pastruan rreth 16 400 metra që mbulojnë 720 hektarë tokë të vaditshme. Ndërkohë, është bërë një punë e rëndësishme si në sistemin e kullimit ashtu edhe në kanalet dytësorë, ku është zhvendosur afërsisht 24 486 m³ dhé për të përmirësuar 1 010 hektarë të tjerë tokë bujqësore.
Nga viti në vit me ndërhyrjen e këtij shërbimi dhe veçanërisht të stafit të tij, imazhi i fushës së Vurgut ndryshon.
127231962_2782009845405179_1704250966178506714_n 127231976_2782008965405267_7311574030063230267_n 127231976_2782009148738582_4284243389133641045_n 127254131_2782008748738622_303620918876213101_n 127278970_2782009532071877_4653319065646412070_n 127285039_2782009698738527_7959856617446338875_n 127536468_2782024472070383_3679152892379812712_n 127115813_2782024535403710_5758831331650363806_n 127120486_2782024605403703_3958582180489179140_n 126959794_2782009662071864_7319340030997046976_n 127037413_2782009738738523_526824707114095386_n 127042620_2782008868738610_4037534768144763259_n 127100232_2782008718738625_8583778139626289254_n 127100232_2782009012071929_35936306403579034_n 127122991_2782009788738518_693122480080675329_n 127138911_2782009368738560_8113430854668630028_n 127164395_2782009612071869_8749980887284366084_n 127218413_2782008802071950_7145576782023684118_n