Zilja e parë ra sot në shkollat ​​e Bashkisë së Finiqit, në Njësitë administrative në Livadhja, Aliko, Mesopotam, Dhivër dhe Finiq, me nxënës që ulen për herë të parë në bankat e shkollës dhe më të rritur që kthehen në klasa, duke shënuar fillimin zyrtar të vitit të ri shkollor 2021-2022.
Pranë fëmijëve, mësuesve dhe prindërve, duke filluar nga shkolla 9-vjeçare e Mesopotamit ishte Kryetari i bashkisë së Finiqit Z. Kristo Kiço, Konsulli i Përgjithshëm i Gjirokastrës z. Dhimitrios Sacharidis dhe Drejtori i Arsimit për dy bashkitë fqinje të Finiq-Dropull, z.Ziso Lluci. Drejtori i shkollës z. Lefter Xhollo falenderoi për përpjekjet e bëra nga bashkia si dhe me realizimin e projektit të fundit që ishte ndërtimi e një fushe volejbolli në oborrin e shkollës.
Më tej, Kryetari i bashkisë së Finiqit Z. Kristo Kiço, siguroi se ai do të jetë gjithmonë në bashkëpunim të ngushtë me komunitetin arsimor dhe nxënësit, në mënyrë që të funksionjnë normalisht të gjitha njësitë arsimore.
Konsulli i Përgjithshëm i Gjirokastrës, z. Dhimitrios Sacharidis, dha gjithashtu mesazhin e vet, duke deklaruar: “Ju uroj nga zemra një vit të mbarë shkollor me shëndet, siguri, kreativitet dhe produktivitet. Dija është vyrtyt bazik që të bëhemi më të mirë si individ dhe si shoqëri ”.
Drejtori i Përgjithshëm i Arsimit për dy bashkitë fqinje Finiq-Dropull Z. Ziso Lluci i mirëpriti nxënësit, duke vënë në dukje, .. “Duhet të dini që ne bëjmë çdo përpjekje për të siguruar burime të konsiderueshme, jo vetëm për mirëmbajtjen, por edhe për përmirësimin e vazhdueshëm të strukturave të arsimit. Kemi pasur pranë në çdo përpjekje Konsullin e Përgjithshëm Z. Sacharidis, si dhe Kryetarin e Bashkisë Z. Kristo Kiço, në mënyrë që mjedisi në të cilin kryhet puna mësimore të jetë i sigurt, i shëndetshëm si për nxënësin ashtu edhe për mësuesin ”.
Si përfundim, të sipërpërmëndurit ndoqën fillimin e vitit shkollor edhe në shkollën e mesme të unifikuar dhe teknike “Fryma e Dashurisë” ku patën mundësinë të bisedonin me Drejtorin Z. Thoma Dalla dhe kryetarin e Omonias Z. Vasil Kajo, për çështje të arsimit .
Si përfundim, urojmë një vit të mbarë shkollor për të gjithë nxënësit dhe veçanërisht fillestarët tanë, të gjithë prindërit, të cilët bëjnë përpjekje të mëdha për të përballuar një kohë kaq të vështirë, si dhe mësuesit që japin dritën e dijes, durimin dhe forcën e shpirtit në detyrën e vështirë që ata kryejnë.

243013946_3004008143205347_6695718664941779801_n

243014048_3004009356538559_1211641630284835347_n

243066439_3004008243205337_6352491732049099527_n

243082537_3004008079872020_6157615289524154922_n

243201782_3004009243205237_8196067379055610309_n

243208386_3004008299871998_8995653624764499992_n

243213610_3004008203205341_2551407566403012684_n

243288591_3004008519871976_6400776233575405851_n

243339072_3004009306538564_9005609758043274269_n

243400267_3004009419871886_1547744837768817299_n

243428239_3004009516538543_6952876738883954589_n

243202041_3004009566538538_8925387663570322133_n

243120662_3004009636538531_8175354583373721464_n

243017180_3004009756538519_6308065339284000140_n

243027737_3004009853205176_1246452744467243669_n

243279366_3004098913196270_3816682313036120097_n

243147158_3004098929862935_3048916915160090318_n

243130606_3004098936529601_424364947706629045_n

243130329_3004098903196271_8569593339269039156_n

243017162_3004099016529593_7628714088226428020_n

There are no comments yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).