TAKIME ME MJEKË DHE INFERMIERË TË ZONËS KISHTE KRYETARI I BASHKISË FINIQ

Dje, më 20.11.2020, Kryetari i Bashkisë së Finiq, Z. Kristo Kiço, përfundoi të gjitha takimet me
mjekë dhe infermierë në qendrat shëndetësore të Livadhjasë, Finiqit, Alikos, Dhivrit, Dërmishit
dhe Mesopotamit, në mënyrë që të informohej për gjendjen e shëndetit të qytetarëve në çdo
njësi administratrive dhe njëkohësisht t’i inkurajojë ata në luftën për përballimin me valën e
dytë të pandemisë që duket se ka prekur rëndë edhe rajonin tonë.
Kryetari i Bashkisë, në prani të Drejtorit të ri të Kujdesit të Shërbimit Shëndetësor Parësor të
Sarandës Z. Mariel Murati dhe drejtoreshës së Shërbimeve Sociale dhe Shëndetësore të
Bashkisë, Znj. Katerina Theodhori, i falenderoi ata veçanërisht për punën e palodhshme dhe të
suksesshme që bënë së bashku gjatë valës së parë dhe, duke theksuar se ky dimër pritet të jetë
më i vështirë, u kërkoi punonjësve të shëndetit publik të ridemensjonojnë kërkesat e tyre për të
kufizuar mundësitë e përhapjes masive të koronavirusit në zonë.
Ai theksoi se ne duhet të qëndrojmë pranë të moshuarve dhe tu përgjigjemi çdo problemi
shëndetësor që ata mund të kenë, duke u ofruar atyre ilaçe në kohën e duhur.
‘’Më mirë të parandalosh sesa të kurosh” ka thënë Hipokrati, babai i mjekësisë moderne,
duke dashur të theksojë vlerën e parandalimit për ruajtjen e shëndetit të mirë.
Drejtori i Kujdesit të Shërbimit Shëndetësor Parësor të Sarandës, Z. Mariel Murati, falenderoi
Kryetarin e Bashkisë për bashkëpunimin dhe premtoi se personeli shëndetësor do të jetë në
vijën e parë dhe do të qëndrojë si zakonisht pranë të moshuarve.
Nga ana e Bashkisë Finiq janë kryer të gjitha dezinfektimet në shkolla dhe ndërtesa publike, por
edhe në shtëpi ku u shfaqën raste të koronavirusit.
126083333_2779581545648009_847710949043278639_n 126325047_2779596608979836_3313159447565059194_n 126357149_2779596518979845_4035439647240104018_o 126396928_2779596665646497_5545260797574910858_n 126446487_2779596462313184_1852627266931711265_n 126476388_2779581505648013_8092948920779534258_n 126493819_2779596412313189_3932653467754652186_n 126508381_2779596565646507_8328241678116984188_n

DEZINFEKTIM I BASHKISË FINIQ

Duke parë numrin e rasteve në rritje me covid-19, Bashkia e Finiqit kreu dezinfektimin në ambientet e brendshme dhe të jashtme të godinave të bashkisë, si dhe në automjetet e Shërbimit Zjarrëfikës.
Prioriteti i bashkisë është mbrojtja e shëndetit të punonjësve dhe vizitorëve të saj ndaj këtij armiku të padukshëm që quhet COVID-19 dhe na kërcënon veçanërisht kohët e fundit.
U bëjmë thirrje të gjithëve të respektojmë rregullat higjenike të pëcaktuara nga protokollet përkatëse duke mbajtur maskë, respektuar distancën fizike dhe higjenën personale.
Përgjegjësia është e gjithësecilit që të kontribuoj në parandalimin e saj.
Duke mbrojtur veten, ne mbrojmë edhe të tjerët!
Ju faleminderit !
BASHKIA FINIQ.
125937738_2777249069214590_7497576104159859883_o 125981790_2777249135881250_5360132489398861092_o 126008817_2777249079214589_5635369728829488362_o 126135274_2777249062547924_3310847644229493476_o 126284604_2777249139214583_476707434903264356_o 125879868_2777249145881249_2892878409104194893_o

Konsultimi elektronik i ProjektBuxhetit Afatmesem 2021-2023

Bashkia Finiq ju fton të bëheni pjesëmarrës në vendimmarrje!

Platforma Interaktive e Projektbuxhetit 2021-2023 ju mundëson të kuptoni se sa do shpenzojmë ne 3 vitet e ardhshme dhe për çfarë me konkretisht. Ky mekanizëm ofrohet në kuadër të përpjekjeve për të qenë më transparent dhe gjithëpërfshirës në vendimmarrje.

Konsultohuni me Dashboard në linkun e mëposhtëm:

Planning_Dashboard_Finiq

Ju lutem na dërgoni komente dhe/ose sygjerime në adresën [email protected] deri në datën 10 Nëntor 2020.

PYETËSORI

Pyetësor për konsultimin e projektbuxhetit 2021-2023

Ky pyetësor merr mendimin tuaj ne lidhje me shpërndarjen e fondeve dhe prioritet për shpenzim. Përfshirja juaj, mendimi dhe komentet tuaja mund të sjellin ndryshimin! Pyetësori do të qendrojë aktiv deri në datën 10 Nëntor 2020.

Plotësoni këtë pyetësor të shkurtër dhe bëhu pjesë në vendimmarrje TANI duke klikuar linkun më poshtë:

forms

TAKIM I KRYETARËVE TË BASHKIVE FINIQ DHE PREVEZË NË QAFË BOTË

Kryebashkiakët e Prevezës dhe Finiqit, zotërinjtë Nikolaos Giorgakos dhe Kristo Kiço, u takuan këto ditë në doganën e Qafë Botës, ku diskutuan rreth temës së bashkëpunimit midis dy institucioneve për thithjen e fondeve nga programi Evropian SOLIS për kursimin e energjisë, nga i cili përfitojnë të dyja bashkitë. Në takim ishte i pranishëm dhe Z/Guvernatori Rajonal i Thesprotisë Thomas Pitoulis, Z/Kryetari i Bashkisë së Prevezës Vangjelis Ropokis, Drejtori i Doganës Kostas Pappas dhe Menaxheri i Programeve Evropiane Z. Dinos Papapolyzos.
Në lidhje me programin SOLIS Kryetari i Bashkisë Finiq kërkoi nga homologu i tij i Prevezës asistencë ekspertize, ndërsa kryetari i Bashkisë së Prevezës u zotua të përkushtohet me të gjitha mundësitë në mënyrë që programi të përfundojë brenda dy viteve të parashikuara.
Ndërkohë, me këtë rast, kryetari i Bashkisë së Finiqit z. Kiço shprehu mirënjohjen e tij për z/guvernatorin rajonal dhe bashkitë fqinje kufitare të cilat mbështetën fuqimisht kërkesën e Bashkisë dhe banorëve të Finiqit për hapjen e Doganës së Qafë Botës e cila është jetike si për shërbimin mjekësor të të moshuarve dhe të të sëmurëve dhe për zhvillimin ekonomik të rajonit. Kryetari i Bashkisë së Prevezës, Z. Giorgakou dhe Z/Guvernatori Rajonal, Z. Pitoulis, shprehën mbështetjen e tyre të plotë për zgjidhjen e kësaj çështjeje serioze.

120468991_2730973330508831_5832404656228687270_o

TITULL NDERI PËR SPITALIN “PETRO NAKO” TË SARANDËS PËR NDIHMESËN NDAJ BANORËVE TË BASHKISË FINIQ GJATË PERIUDHËS SË KORONAVIRUSIT

Këshilli Bashkiak i Finiqit shprehu mirënjohjen për spitalin “Petro Nako” të Sarandës për shërbimin e shkëlqyer ndaj të qytetarëve të bashkisë gjatë përhapjes intensive të koronavirusit, duke nderuar drejtuesit dhe stafin mjekësor të këtij institucioni me një pllaketë nderi, e cila u dorëzua në spital në një ceremoni modeste nga Kryetari i Bashkisë Z. Kristo Kiço, i shoqëruar nga nënkryetari i Këshillit Bashkiak. Z. Harallamb Pandeqi.
Z. Kiço përgëzoi personalisht drejtorin e spitalit Z. Erion Dhroso dhe veçanërisht zëvendësdrejtorin e palodhur dhe të dalluar Z. Niko Kuri si dhe stafin e spitalit që i përkushtohet gjithmonë shërbimit të qytetarëve dhe veçanërisht grupmoshave të cënueshme patologjikisht të Bashkisë së Finiqit dhe më gjerë.
Nga ana e tyre, drejtuesit dhe mjekët e spitalit falënderuan Këshillin Bashkiak dhe Kryetarin e Bashkisë Finiq për vlerësimin e punës së tyre, duke u zotuar se ata do të bashkëpunojnë gjithmonë me autoritetet e qeverisjes vendore në mënyrë që t’i përgjigjen menjëherë dhe si duhet shumë problemeve shëndetësore me të cilat përballen qytetarët.

120327838_2729961837276647_993474989433770707_n

120355086_2729961863943311_3986671217518954512_n

120340569_2729961887276642_5048365616373264864_n

ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ ΑΠΟ ΔΗΜΟ ΦΟΙΝΙΚΑΙΩΝ ΣΕ ΔΗΜΟ ΔΕΡΟΠΟΛΗΣ

Την παράδοση του ενός από τα δύο ασθενοφόρα έκανε σήμερα ο δήμαρχος Χρήστος Κίτσος στο δήμαρχο Δεροπολιτών Δημήτρη Τόλη, μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φοινικαίων προκειμένου να ενισχυθεί και στη Δερόπολη η κοινωνική και υγειονομική εξυπηρέτηση της αρχής προς τις ευπαθείς ομάδες της περιοχής.
Επί της ευκαιρίας στο γραφείο του δημάρχου κ. Κίτσου διεξήχθη εποικοδομητική συζήτηση μεταξύ των δύο ανδρών για τους τρόπους αντιμετώπισης των έκτακτων καταστάσεων όπως είναι αυτή του κορωναϊού και για την αναγκαιότητα συνεργασίας των υπηρεσιών για την άμεση ικανοποίηση των άμεσων αναγκών για φάρμακα, τρόφιμα και ιατρική περίθαλψη των πολιτών. Συζήτησαν επίσης και για την αναγκαιότητα απελευθέρωσης της διακίνησης από και προς Ελλάδα στις διελεύσεις Κακαβιάς και Μαυροματίου των πολιτών των δύο δήμων που στην πλειοψηφία τους είναι και έλληνες πολίτες γιατί αποδείχτηκε ότι ο φετινός περιορισμός του καλοκαιριού επέφερε πολύ αρνητικά και ανεπανόρθωτα αποτελέσματα στην οικονομία και την ψυχολογία των Ελλήνων των περιοχών.

120133322_2726382484301249_6691591793228601570_o

ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΑΓΙΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΚΟΛΕΓΙΟΥ ΠΝΟΗ ΑΓΑΠΗΣ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΟΙΝΙΚΑΙΩΝ

Στην τελετή αγιασμού του Κολεγίου «Πνοή αγάπης» του Μεσοποτάμου με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς βρέθηκε σήμερα το πρωί ο δήμαρχος Φοινικαίων κύριος Χρήστος Κίτσος. Μπροστά στους εκατοντάδες μαθητές γενικής και επαγγελματικής κατεύθυνσης εξέφρασε στο χαιρετισμό την θετική εκτίμηση για το επίπεδο του ιδιωτικού σχολείου αυτού που λειτουργεί στο δήμο Φοινικαίων και τόνισε ότι με τη δημιουργία της Νέας Διεύθυνσης Παιδείας για του Δήμους Φοινικαίων και Δερόπολης δημιουργείται η ευκαιρία να αναβαθμίσουμε και τα άλλα σχολεία της περιοχής αλλά να θέσουμε ταυτόχρονα και νέους κωδικούς συνεργασίας μεταξύ των σχολείων ώστε να αναζωογονηθεί ο τόπος μας.
Ο διευθυντής του σχολείου κύριος Θωμάς Ντάλλας, στον εναρκτήριο λόγο του καλώς ορίζοντας τα παιδιά αλλά και τους προσκεκλημένους έδωσε τις απαραίτητες οδηγίες για την εφαρμογή των πρωτοκόλλων υγείας στο σχολείο και την προσοχή που πρέπει να δείξουν μαθητές και δάσκαλοι στην προστασία της υγείας τους και των άλλων.
Στην τελετή αυτή ήταν καλεσμένος και ο νέος διευθυντής Παιδείας για τους Δήμους Φοινικαίων και Δεροπολιτών κ. Ζήσος Λούτσης, ο οποίος στην ομιλία του εστιάστηκε στο ρόλο της πολιτείας για την διαπαιδαγώγηση της νέας γενιάς του χώρου στα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία και κυρίως στην αναγκαιότητα της αναβάθμισης της παιδείας στη μητρική γλώσσα. Τόνισε ότι θα ενθαρρύνει και προωθήσει τη συνεργασία για την επίτευξη του κοινού στόχου που είναι ένας: η κατάρτιση ευρωπαίων πολιτών ικανούς να υπηρετήσουν την πρόοδο και στις δύο χώρες σε πνεύμα ειρήνης και αγάπης.

119598562_2718383021767862_5564741219059427066_n

119641130_2718383085101189_3624826099010487419_n

119708595_2718467165092781_2300265191278896936_n

119605457_2718510555088442_6850340820548330389_n

119675906_2718510615088436_7435358415392432108_n

119644053_2718510655088432_5433601147811374655_n

119587172_2718382975101200_5795710900521227075_n

ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΦΟΙΝΙΚΑΙΩΝ ΜΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ

Εν μέσω κατάστασης κορωνοφοβίας ξεκίνησε σήμερα η πρώτη μέρα της νέας σχολικής χρονιάς 2020-2021 και στο δήμο Φοινικαίων όπου μαθητές, συνοδευόμενοι από τους γονείς τους γέμισαν τις αυλές και τις αίθουσες των σχολείων. Κοντά τους βρέθηκαν Ο Δήμαρχος Φοινικαίων κύριος Χρήστος Κίτσος, Ο βουλευτής της περιοχής Ανδρέας Μάρτος, ο νέος Διευθυντής Παιδείας Φοινίκης Δερόπολης Ζήσος Λούτσης και άλλοι τοπικοί παράγοντες της δημοτικής αρχής και της παιδείας.
Στην τελετή που διοργανώθηκε στο προαύλιο του Εννιαίου Μεσαίου Σχολείου της Λιβαδειάς ο διευθυντής του σχολείου Νικόλαος Μουράτης μίλησε για τα νέα μέτρα που ορίζουν τα πρωτόκολλα υγιεινής για τους μαθητές όπως είναι η χρήση μάσκας και τήρηση αποστάσεων. Σε συνέχεια , ο βουλευτής κύριος Μάρτος τόνισε τη σημασία της ίδρυσης της νέας διεύθυνσης παιδείας για τη μειονότητα και το ρόλο που πρέπει να παίξει για την αναβάθμιση της παιδείας, ενώ ο Δήμαρχος κύριος Κίτσος διαβεβαίωσε δασκάλους γονείς και μαθητές ότι θα είναι πάντα δίπλα τους βελτιώνοντας περισσότερο την υποδομή των σχολείων και τη μεταφορά των μαθητών από κάθε χωριό προς τα κεντρικά σχολεία.
Ο κ. Λούτσης μίλησε για την αναγκαιότητα ποιοτικής αναβάθμισης του μοναδικού μεσαίου δημοσίου σχολείου της περιοχής με τομές που απαιτούν θυσίες από δασκάλους και άλλους παράγοντες, αλλά και ο ίδιος υποσχέθηκε ότι θα παρέχει δωρεάν μαθήματα έκθεσης σε μαθητές λυκείου, αλλά θα δραστηριοποιήσει και άλλους εξωτερικούς καθηγητές για αυτό το σκοπό.
Ο δήμαρχος κύριος Χρήστος Κίτσος και οι υπόλοιποι επισκέφτηκε και τα άλλα σχολεία της περιοχής όπου μίλησε από κοντά με τους διευθυντές για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν την πρώτη μέρα του σχολείου

119584461_2716768928595938_647296327217758650_n

119450812_2716768978595933_4051295290634592583_n

119478495_2716769021929262_5216741148456041407_n

119457301_2716768591929305_4173330739052237122_n

119461676_2716768675262630_2069240728833653999_n

119465902_2716768645262633_5810747342168201327_n

119509399_2716768808595950_6247600616258359053_n

119568336_2716768268596004_6931105426650389929_n

119600024_2716768728595958_4081969865063481060_n

119601994_2716768771929287_4669809206943692580_n

119637448_2716768865262611_616550437436353518_n

119508645_2716768891929275_6986027574072997104_n

ΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΦΟΙΝΙΚΑΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Τα σχολεία του δήμου επισκέφτηκε σήμερα ο δήμαρχος Φοινικαίων κύριος Χρήστος Κίτσος, για να ελέγξει την εξέλιξη των εργασιών, αλλά και την πορεία των υγειονομικών μέτρων που ελήφθησαν για την προστασία της υγείας των μαθητών και δασκάλων που αρχίζουν τη Δευτέρα την νέα σχολική χρονιά. Ενημερώθηκε από τους αρμοδίους της Διεύθυνσης Υπηρεσιών και της Διεύθυνσης Κοινωνικών Υποθέσεων και Υγείας ότι σε όλα τα σχολεία Φοινίκης, Βρυωνιού, Μεσοποτάμου, Ντερμισιού, Ναβαρίτσας, Αλύκου, Λιβαδειάς και Καρατζιού απολυμάνθηκαν οι εσωτερικοί και εξωτερικοί χώροι, συμπληρώθηκαν με θρανία όλες οι τάξεις, εξασφαλίστηκαν τα απαραίτητα θερμόμετρα, η απαραίτητη ποσότητα απολυμαντικών, τοποθετήθηκαν οι σημαδούρες για την τήρηση των αποστάσεων και επισκευάστηκαν κτήρια που είχαν βλάβες.
Ευρισκόμενος στο σχεδόν ανανεωμένο σχολικό κτήριο του Βρυωνιού ο δήμαρχος κύριος Κίτσος, τόνισε ότι με αυτές τις προδιαγραφές θα επισκευαστούν στη συνέχεια και άλλα κτήρια ώστε να δημιουργήσουμε στα παιδιά μας κατάλληλους χώρους και για συνθήκες πανδημίας.
Εντωμεταξύ και φέτος ο δήμος Φοινικαίων θα δώσει τη δική του βοήθεια και για τη μεταφορά των μαθητών.

119165137_2713992472206917_7344483285225043327_n

119169529_2713992372206927_4296071970670318431_o

119174005_2713992662206898_8197648300637992282_n

119235137_2713992742206890_3332658384578466506_n

119124569_2713992835540214_81591828590520348_n

119250061_2713992872206877_3061764837495178576_n

119219159_2713992922206872_8223842850660527536_n

119155477_2713992952206869_2503768788635471914_n

119126601_2713992425540255_2219075045962269537_o

119141384_2713992705540227_6296508738032014171_n

119160287_2713992792206885_6266419050667291754_n