NJE FLOTE E RE AUTOMJETESH PER BASHKINE FINIQ

Një flotë e re automjetesh, që i shtohen atyre në dispozicion, është investimi i ri i Bashkisë Finiq për të përmirësuar në mënyrë të ndjeshme shërbimet ndaj njerëzve dhe komuniteteve në çdo cep të territorit të bashkisë, e cila radhitet në pesë bashkitë me shtrirjen territoriale më të madhe në vend.
Katër automjetet janë të tipit ‘kamionçinë pick-up 4×4’ dhe janë vënë në shërbim të Drejtorisë së Shërbimeve Publike, Mjedisit dhe Gjelbërimit, të Policisë Bashkiake, të Ndërmarrjes së Ujësjellësit dhe Kanalizimeve, si edhe të Shërbimit të Zjarrfikësve.

FUNDJAVË NË FSHAT “FESTOJMË ME TRADITËN”

Turizmi tashmë nuk duhet të jetë vetëm “pronë” e vendeve që natyra u ka falur bujarisht detin dhe plazhet, por edhe i atyre njerëzve dhe komuniteteve të cilët nëpërmjet përfaqësuesve dhe autoriteteve të tyre vendorë, kanë hartuar politikat e duhura për turizmin dhe dinë të menaxhojnë mirë dhe saktë produktin turistik që ato disponojnë, i cili nuk është i paktë dhe, më kryesorja, është i virgjër. Këtë kishte për qëllim edhe takimi i ditës së shtunë, dt.19.05.2018, i organizuar nga Bashkia Finiq në Karahaxh. Komiteti Menaxhimit të Turizmit, i drejtuar nga Kryetari i Bashkisë, Z. Leonidha Hristo, në përbërje të të cilit ka edhe përfaqësues të biznesit lokal, administratorët e njësive administrative, drejtuesit e shkollave, administratorë të agjencive turistike, intelektualë dhe ekspertë të fushës, përveçse drejtues dhe punonjës të Bashkisë Finiq, diskutoi dhe miratoi Plan-Veprimin për Menaxhimin e Destinacionit Turistik për periudhën 2-vjeçare 2018-2020.
Turizmi ka shumë për të ofruar për banorët dhe komunitetet e Bashkisë Finiq, tha në fjalën e tij Kryetari i Bashkisë, Z. Leonidha Hristo. Rritja e turizmit do të gjeneronte më shumë të ardhura dhe më shumë vende pune për ekonomitë shtëpiake dhe bizneset në përgjithësi. Ne mund të ofrojmë një kulturë dhe trashëgimi të pasur, një peisazh natyror me diversitet të lartë, si edhe një shumëllojshmëri përvojash për vizitorët që do të zgjidhnin zonën tonë për pushimet e tyre.
Z. Gjergji Mano, drejtor i Programim-Zhvillimit, Turizmit dhe Projekteve të BE-së në Bashkinë e Finiqit, solli detaje të plan-veprimit për menaxhimin e Bashkisë Finiq si destinacion turistik për periudhën 2018 – 2020.

Nëse këtë që po bëjmë do ta besojmë patjetër që do të ketë rezultate në të ardhmen, ka thënë Vangjel Anagnosti, administrator i një zyre turistike në Sarandë. Vepra e parë që duhet bërë dhe duhet investuar është rruga në Syrin e Kaltër, u shpreh administratori i “Arti” Shpk. Arqile Papuçiu. Ky forum që po ngremë duhet vlerësuar dhe duhet të vihet në efiçencë, tha z. Ziso Lluci, nënkryetar i Bashkisë Finiq. Së pari, nga ky forum duhet t’i bëhet kërkesë drejtorisë së monumenteve të kulturës për vënien edhe në gjuhën greke të tabelave në pikat turistike dhe monumentet. Së dyti, duhet t’i kërkojmë qeverisë krijimin e Muzeut Arkeologjik të Finiqit, si një nevojë parësore për thithjen e turistëve. Egzistojnë objekte arkelogjike të zbuluara nga arkeologët në Finiq, por që ndodhen sot në Muzeun e Butrintit dhe në Muzeun Kombëtar në Tiranë. Dhe së treti, duhet shtuar gama e botimeve për reklamimin e vlerave të zonës së Finiqit, jo vetëm të qytetit antik, por edhe të objekteve dhe monumenteve të tjera që egzitojnë në gjithë territorin e Bashkisë Finiq.
Konkret ka qenë në fjalën e tij edhe inxhinieri i pyjeve, z. Kristo Kauri, kur u shpreh se turisti tashmë kërkon shtigje të reja dhe të pashkelura. Dhe këto Finiqi i disponon me bollëk. Saranda, ka thënë Kauri, nuk ka më të ardhme në turizëm. Saranda është mbushur krejt me beton, llaç dhe tulla dhe ka shkatërruar sipërfaqet e gjelbra.
Ky takim i Komitetit të Menaxhimit të Turizmit ishte pjesë e një veprimtari të gjerë në fundjavë, pjesë e të cilës ishte edhe panairi i madh me gatime tradicionale, me prodhime bio, me shfaqje të kostumeve, muzikës dhe valleve popullore, si edhe me piknik dhe lojëra të nxënësve të shkollave të zonës, nën hijen e rrepeve të Karahaxhit.

PUNA PER SHQIPERINE QE DUAM – Llogaridhënia Publike e Qeverisë

Si pjesë e takimeve që qeveria po bën të gjithë Shqipërinë për të informuar qytetarët e tyre në lidhje me strategjinë e ndjekur dhe punën e bërë deri më tani për realizimin e programit qeveritar edhe në Bashkinë e Finiqit u bë një takim i gjerë i hapur me banorët, ku u paraqitën shqetësimet e tyre, por dhe sugjerimet për përmirësimin e kësaj strategjie.
Qeveria u përfaqësua nga Ministri i Infrastrukturës dhe Energjisë, z. Damian Gjiknuri, Zv-Ministri i Bujqësisë, z. Dhimo Kote, si dhe deputetët Andrea Marto dhe Alket Hyseni.
Takimi u zhvillua në Karahaxh ditën e shtunë, dt.12.05.2018, ora 12.00. Fjalën e hapjes e mbajti kryetari i bashkisë Finiq, Z. Leonidha Hristo, i cili zgjodhi t’u flasë përfaqësuesve të qeverisë dhe banorëve në gjuhën greke. Duke iu drejtuar përfaqësuesve të qeverisë, ai vuri theksin mbi çështjen e pronës dhe, në mënyrë specifike, në sekuestrimin e aseteve të fshatit Kostar nga pronarë të paligjshëm me dokumente të falsifikuara. Më tej, kërkoi nga ministri për të ndërhyrë menjëherë dhe për të zgjidhur këtë çështje që për vite me radhë ka lodhur fshatarët e Kostarit nëpër gjykata. Është fakt i provuar edhe nga gjyqet ku është përfshirë bashkia jonë në funksion të zgjidhjes së çështjes që këta pretendentë të paligjshëm kanë mbështetjen e gjyqtarëve të korruptuar të cilët kanë përligjur pretendimet e tyre.
Në fjalën e tij Ministri i hap dhe Infrastrukturës, z Damian Gjiknuri, bëri një përshkrim të punës së qeverisë dhe theksoi se qeveria do të respektojë dhe zbatojë angazhimet e saj elektorale. Veçanërisht, sa i përket veprave në bashkinë Finiq, ai ka bërë me dije se është miratuar financimi i ujësjellësit të fshatit Vagalat. Ai gjithashtu njoftoi se punimet për nënstacionin elektrik në zonën e Dërmishit brenda katër viteve të mandatit do kenë filluar.
Disa qytetarë shprehën shqetësime për çështjet personale, por edhe për çështje më të gjera që shqetësonin ata. Duke iu përgjigjur qytetarëve, kryebashkiaku Hristo tha se po bëhet më e mira e mundshme për të qënë në krah të çdo qytetari në mënyrë individuale, por duke respektuar ligjin në mënyrë rigoroze pa përjashtime.

Festa e Shën Gjergjit në Krane

Festa e Shën Gjergjit në Krane erdhi disi më ndryshe se vitet e tjera këtë vit. Sheshi përballë Kishës së Shën Gjergjit ishte veshur me ngjyrat e festës. Banorë të zonës, por dhe të bashkisë në tërësi, u bënë bashkë për të festuar 23 prillin – Ditën e Shën Gjergjit.
Hijeshia e festës ishin nxënësit e shkollës së Mesopotamit, që këtë veprimtari e kishin pjesë të kurrikulës shkollore për ruajtjen e traditave, mbajtjen gjallë të kulturës së zonës, realizuar gjithashtu edhe në bashkëpunim me kryesinë e fshatit Krane dhe Bashkinë Finiq.
Për të festuar Ditën e Shën Gjergjit sëbashku me banorë të zonës ishin edhe kryebashkiaku i Finiqit, Leonidha Hristo, kryetari i partisë Mega, Kristaq Kiço dhe të ftuar të tjerë. Kryebashkiaku i Finiqit, Leonidha Hristo, ka uruar për festën, ndërsa ka premtuar se herë pas here do të organizohen festime të kësaj natyre me komunitetin e fshatrave të Bashkisë Finiq. Ndërkohë, kryebashkiaku Hristo bëri publike faktin se nga fondet e veta bashkia do të bëjë investime në territor, me qëllim përmirësimin e cilësisë së jetesës së banorëve, duke i dhënë prioritet ndriçimit të fshatrave dhe infrastrukturës rrugore. Një urim për Ditën e Shën Gjergjit ka përcjellë për pjesëmarrësit edhe kryetari i Partisë Mega, Kristaq Kiço.
Drejtoria e re e Programim-Zhvillimit, Turizmit dhe Projekteve të BE në Bashkinë e Finiqit ka vendosur që të tilla festa lokale tradicionale t’i promovojë duke u shtuar atyre, përveç shërbesave dhe riteve të besimit, njëkohësisht edhe traditën, duke përfshirë muzikën, vallet, kostumet, gatimet tradicionale, produktet bio lokale, me qëllim që këto fshatra, por edhe gjithë zonën e Finiqit ta bëjnë të vizitueshme nga vizitorët e huaj që zgjedhin destinacion Sarandën për të kaluar pushimet e tyre, duke investuar seriozisht në agroturizëm, ekoturizëm dhe në turizmin e aventurës dhe të besimit, në mbështetje të të cilëve do të jetë një rrjet bujtinash, fermash dhe njësish pritëse akomodimi.


PLANVEPRIMI PER JAVEN E TOKES

Në kuadër të Javës së Tokës që fillon në dt.16.04.2018 dhe kulmon me dt.22.04.2018, e cila është Dita Ndërkombëtare e Tokës, Bashkia Finiq, në bashkëpunim me shkollat 9-vjeçare dhe gjimnazet në këtë bashki, me kryesitë e fshatrave dhe me bizneset që ushtrojnë aktivitet në territorin e saj, ka planifikuar një numër ndërhyrjesh dhe aksionesh, të cilat janë paraqitur në kalendarin e mëposhtëm të aktiviteteve.
Ndërhyrjet do të përqëndrohen në akset nacionale, në rrugët kryesore lokale, përgjatë rrjedhjes së lumit Bistricë, si edhe në vendgrumbullime të paligjshme mbetjesh urbane në zona të thella jashtë mbulimit të punëtorëve të pastrimit.
plan
plan2

ΠΡΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

Ο δήμος Φοινικαίων σας ενημερώνει ότι συνεχίζονται οι εργασίες στο πολιτιστικό κέντρο της Λιβαδειάς. Μάλιστα, οι εργασίες πραγματοποιόυνται με εντατικούς ρυθμούς και βρισκόμαστε λίγο πριν από την ολοκλήρωση του μεγάλου έργου. Πρόσφατα, κατασκευάστηκε η σκεπή στέγασης του κέντρου και ολοκληρώθηκε και η τελική διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου. Σε μια πρώτη φάση έχει αρχίσει και η φύτεψη δεντρών. Ωστόσο, η τελική διακόσμηση αναμένεται να γίνει σε μεταγενέστερο χρόνο και μετά το πέρας των εργασιών.

ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΦΙΛΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΕΤΑΞΥ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΟΙΝΙΚΑΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΛΒΙΝΟΥ

Στις 13 Απριλίου διεξήχθη στο Δέλβινο φιλικός αγώνας βόλεϋ μεταξύ των ομάδων κοριτσιών του σχολείου του Φοινικιού και του σχολείου «Τζελάλ Μπερμπέρι» του Δελβίνου. Αυτός ο αγώνας οργανώθηκε από το γραφείο Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, στο πλαίσιο του ετησίου προγράμματος αθλητικών δραστηριοτήτων του δήμου Φοινικαίων. Ο οραματιστής και διοργανωτής αυτών των φιλικών συναντήσεων , επιθεωρητής αθλητισμού στο δήμο Φοινικαίων Στέφανος Σέντης δήλωσε: «Ο συγκεκριμένος αγώνας νεανίδων διεξήχθη υπό την εποπτεία του δημάρχου του δήμου Φοινικαίων, κύριου Λεωνίδα Χρήστου. Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος διέθεσε το όχημα για τη μεταφορά των μαθητριών ,αλλά και τις αθλητικές εμφανίσεις με το logo του δήμου μας. Επισημαίνεται για ακόμη μία φορά ότι ο αγώνας διεξήχθη σε φιλικό επίπεδο και σκοπός αυτού ήταν το να προαχθούν το αθλητικό ιδεώδες, οι αξίες που συνοδεύουν αυτό και το fair play. Τέλος, αναφέρεται ότι παρόλο που ο αγώνας έληξε με τη νίκη της ομάδας του σχολείου του Δελβίνου, νικήτριες υπήρξαν και οι δύο ομάδες , καθώς συνεργάστηκαν ομαλά και μέσα από αυτό που βίωσαν αποκόμισαν μια όμορφη εμπειρία που θα θυμούνται».
Προς ενημέρωση σας , σας πληροφορούμε ότι στο μέλλον αναμένεται να πραγματοποιηθούν και άλλες τέτοιου είδους συναντήσεις για την προαγωγή του αθλητισμού στο δήμο μας.

18 Απριλίου-Παγκόσμια Ημέρα Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Η ημέρα της 18ης Απριλίου έχει καθιερωθεί εδώ και χρόνια από την UNESCO και το Διεθνές Συμβούλιο Μνημείων και Τοποθεσιών, ως παγκόσμια ημέρα πολιτιστικής κληρονομιάς. Ο δήμος Φοινικαίων αντιμετώπισε τη σημερινή ημέρα ως μια καλή ευκαιρία για να θυμηθούμε όλοι μας την πλούσια πολιτιστική μας κληρονομιά. Μάλιστα, αξιοποίησε αυτήν την ευκαιρία με την οργάνωση δύο εκδηλώσεων. Η πρώτη έλαβε χώρα στο αρχαιολογικό πάρκο της Φοινίκης και η δεύτερη στο μοναστήρι του Αγίου Νικολάου, στο Μεσοπόταμο. Συγκεκριμένα, και στους δύο αρχαιολογικούς χώρους πραγματοποιήθηκαν εκπαιδευτικές επισκέψεις. Κατά τη διάρκεια αυτών των επισκέψεων μαθητές όλων των βαθμίδων είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά το μεγαλείο αυτών των αρχαιολογικών χώρων και να μάθουν από το αρμόδιο προσωπικό του δήμου μας, αλλά και από δασκάλους ιστορίας πληροφορίες για τον πολιτιστικό μας θησαυρό. Στο σημείο αυτό σας ενημερώνουμε ότι ανάλογες δράσεις που αφορούν τον εορτασμό παγκόσμιων ημέρων θα αξιοποιούνται καταλλήλως από τον δήμο μας.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 74η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΗΡΩΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ «ΛΕΥΤΕΡΗ ΤΑΛΛΙΟΥ»

Στα πλαίσια της 74ης επετείου από την αποφράδα ημέρα που σκότωσαν τον ένδοξο αγωνιστή «Λευτέρη Τάλλιο», η οργάνωση των Βετεράνων του αντιφασιστικού πολέμου σε συνεργασία με το Δήμο Φοινικαίων, στις 29 Σεπτεμβρίου 2018, διοργάνωσαν μια σεμνή και συγκινητική εκδήλωση στη πλατεία της Λιβαδειάς, μπροστά στο μνημείο που υπάρχει εις ανάμνησιν αυτού του γεγονότος. Tην εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους:
Ο πρόεδρος της οργάνωσης των πεσόντων του Νομού Αγίων Σαράντα κ. Αλί Μίρταϊ,ο αντιπρόεδρος της Οργάνωσης των Βετεράνων Νομού Αγίων Σαράντα κ. Μπιλμπίλ Ρασούλη, ο πρόεδρος των Βετεράνων της δημοτικής ενότητας Λιβαδειάς κ. Ηλίας Καλατζής, ο Γενικός Γραμματέας του δήμου κ. Βασίλης Τάλλιος, ο διαχειριστής δημοτικής ενότητας Λιβαδειάς κ. Ηλίας Καλυβιώτης, η Υπεύθυνη Παιδείας και Πολιτισμού κα. Μαριέττα Τσίλη, η ανιψιά του αείμνηστου «Λευτέρη Τάλλιου» η κα. Αρετή Γκιάτη, ο πρόεδρος του συλλόγου Ελλήνων συνταξιούχων δασκάλων Αγίων Σαράντα και Δελβίνου κ. Βαγγέλης Ζαφειράτης, εκπαιδευτικοί, μαθητές, συγχωριανοί κ.α.
Στεφάνια και ανθοδέσμες κατέθεσαν όλοι οι προαναφερθέντες. Το ιστορικό της ημέρας διηγήθηκε ο πρόεδρος των Βετεράνων της δημοτικής ενότητας Λιβαδειάς κ. Ηλίας Καλατζής. Εν συνεχεία την εκδήλωση χαιρέτησε ο πρόεδρος της οργάνωσης των πεσόντων του Νομού Αγίων Σαράντα κ. Αλί Μίρταϊ. Εκ μέρους του δήμου χαιρέτησε ο Γενικός Γραμματέας κ. Βασίλης Τάλλιος όποιος τόνισε ότι θα καθιερωθεί αυτή η εκδήλωση τιμής και μνήμης από το δήμο σε συνεργασία με το Προεδρείο των πεσόντων. Ιδιαίτερη στιγμή στην εκδήλωση αποτέλεσε η απαγγελία δύο ποιημάτων που έγραψαν οι συνταξιούχοι δάσκαλοι κ. Ηλίας Ντενέκος και κ. Γιώργος Ζαφειράτης προς τιμήν του αείμνηστου αγωνιστή «Λευτέρη Τάλλιου».
Η μέρα αυτή ολοκληρώθηκε με κέρασμα προσφορά της οικογένειας προς τους παρευρισκόμενους.

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΕΟΡΤΑΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑ

Στις 25 Μαρτίου 2018 πραγματοποιήθηκε στη κοινότητα Λιβαδειάς μια άκρως τιμητική και συγκινητική εκδήλωση για τον εορτασμό της εθνεγερσίας. Η τέλεση της δοξολογίας, η διεξαγωγή της παρέλασης, η ανάκρουση των εθνικών ύμνων, χορευτικό και μουσικό πρόγραμμα συνιστούν τα πιο καίρια σημεία της εκδήλωσης.
Παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, μαθητές και δάσκαλοι όλων των σχολειών του Δήμου Φοινικαίων έδωσαν το παρόν και παρέλασαν υπερήφανα στην πλατεία της Λιβαδειάς τιμώντας την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821. Συγκεκριμένα στην παρέλαση συμμετείχαν: Το Ενιαίο Λύκειο «Λευτέρης Τάλλιος» Λιβαδειάς, το εννιάχρονο σχολείο Μεσοποτάμου, το εννιάχρονο σχολείο Φοινίκης, το εννιάχρονο σχολείο Αλύκου. Το δικό τους στίγμα στην παρέλαση έδωσε και το φροντιστήριο ελληνικών της κοινότητας Μουρσιού, όπου αξίζει να αναφερθεί ότι ζήτησε και φέτος να συμμετάσχει στην ελληνική παρέλαση του δήμου μας. Η παρέλαση ολοκληρώθηκε με την παρουσία του κολλεγίου «Πνοή Αγάπης» Μεσοποτάμου. Όσοι παρευρέθηκαν, ένιωσαν τον παλμό, τη συγκίνηση και εθνική υπερηφάνεια κατά τη διάρκεια της παρέλασης.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι: ο εκπρόσωπος της Ιεράς Μητροπόλεως Αργυροκάστρου ο Πατήρ Κοσμάς, ο δήμαρχος Φοινικαίων κ. Λεωνίδας Χρήστου, ο Αναπληρωτής Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στο Αργυρόκαστρο κ. Κωνσταντίνος Μιχελής, ο Γενικός Πρόεδρος της Ομόνοιας κ. Λεωνίδας Παππάς, Ο Βουλευτής και Πρόεδρος του ΚΕΑΔ κ. Ευάγγελος Ντούλες, ο Πρόεδρος του ΜΕΓΚΑ κ. Χρηστάκης Κίτσιος, ο Βουλευτής του ΣΚ Περιφέρεια Αυλώνας κ. Ανδρέας Μάρτος, ο αντιπεριφερειάρχης Νομού Αγίων Σαράντα κ. Μιρός Μπιργιάννη, η αντιπεριφερειάρχης Νομού Δελβίνου κα. Σουέλα Κοτολόση, η Πρόεδρος της Επιτροπής των μειονοτήτων κα. Κωνσταντίνα Μπεζιάνη. Και από Ελλάδα μας τίμησαν με την παρουσία τους οι: ο Βουλευτής Νομού Θεσπρωτίας ΝΔ κ. Βασίλειος Γιόγιακας, ο αντιδήμαρχος του δήμου Πρέβεζας κ. Βαγγέλης Ροπόκης, ο πρώην δήμαρχος Τεγέας και νυν δημοτικό σύμβουλος Τρίπολης κ. Δημήτρης Βόσνος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου βορειοηπειρωτών Τρίπολης κ. Δημήτρης Τόκος κ.α

Στη συνέχεια, απηύθυναν χαιρετισμό εκπρόσωποι διπλωματικών αρχών, πολιτικών φορέων και τοπικής αυτοδιοίκησης. Οι ομιλίες όλων ήταν αξιοπρόσεκτες και βαθιά περιεκτικές.
Τον εναρκτήριο λόγο εκφώνησε ο Δήμαρχος Φοινικαίων κ. Λεωνίδας Χρήστου, στον οποίο επεσήμανε τη σημασία αυτής της ιστορικής ημέρας, με πιο επίκαιρο από ποτέ το μήνυμα της ανάγκης για ενότητα.
Ακολούθησε πλούσιο καλλιτεχνικό-μαθητικό πρόγραμμα το οποίο περιλάμβανε τραγούδια, ποιήματα και λεβέντικους χορούς, όπως είθισται άλλωστε σε κάθε ελληνική γιορτή. Το καλλιτεχνικό μέρος του προγράμματος το επιμελήθηκαν ο κ. Λευτέρης Τζώλος και η κα. Αγλαϊα Παππά. Συμμετείχαν τα σχολεία: Εννιαίο Λύκειο «Λευτέρης Τάλλιος» Λιβαδειάς και το Εννιάχρονο σχολείο Μεσοποτάμου . Το δικό τους στίγμα έδωσε και το Κολλέγιο «Πνοή Αγάπης». Το καλλιτεχνικό τους πρόγραμμα επιμελήθηκε η κα. Αγλαϊα Ρίζου και ο κ. Χαράλαμπος Φούκης.

Το πρόγραμμα έκλεισε με ένα ζεμπέκικο από τους μαθητές του σχολείου Λιβαδειάς όπου μαζί τους χόρεψε και ο Δήμαρχος Λεωνίδας Χρήστου κάτι που συνηθίζει να κάνει σε διάφορες εκδηλώσεις.

Με την ευκαιρία αυτή ο Δήμος Φοινικαίων παρέθεσε κοκτέιλ.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό τον συντονισμό της Υπεύθυνης Παιδείας και Πολιτισμού κας. Μαριέττας Τσίλη.

Ακολουθούν πλούσιο φωτογραφικό υλικό και βίντεο :