Fenomene të motit të ashpër, me reshje të dendura shiu, erëra të stuhishme dhe përmbytje shkaktoi vala e ashpër e motit të keq që goditi Bashkinë e Finiqit në ditët që lamë pas. U përmbytën rrugë, u bllokuan shoferë në automjetet e tyre në rrjedha uji dhe kalimi në disa vende është ende i vështirë. Përmbytjet dhe moti i keq kanë dëmtuar shtëpi, hektarë tokë bujqësore, ura dhe ferma apo njësi blegtorale.
Mëngjesin e djeshëm, një ekip i Qarkut të Vlorës, i kryesuar nga Prefekti Z. Flamur Mamaj, vizitoi vendin ku u shemb ura e kanalit vaditës Thoma Filipeu.
I menjëhershëm ishte interesimi i Prefektit për të gjithë situatën e krijuar në Bashkinë e Finiqit, për shkak të reshjeve të mëdha të ditëve të fundit dhe premtoi se së shpejti do të mbërrijë një ekip zyrtarësh të Ministrisë së Bujqësisë, për të kryer studimin teknik dhe restaurimin e menjëhershëm të urës. Ai përgëzoi punonjësit e sektorit të kullimit dhe vaditjes të Bashkisë, të cilët, me gjithë rreshjet e vazhdueshme, që prej dy ditësh po punojnë pa ndërprerje për sistemimin e shtratit të lumit.
 141060275_2829294864010010_91390_n0 142721143_2829301597342670_677383021209550415_n 143012362_2829301640675999_5832359078283527318_n 143060275_2829294864010010_9139040317464181030_n 143094626_2829294894010007_7437534430325596040_n 143351778_2829301560676007_5525125747460290284_n

There are no comments yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).