CV- curriculum vitae

Z. Kristo Kiço ka lindur më 6 qershor 1969 në qytetin e Sarandës dhe origjinë nga fshati Livinë, Bashkia Finiq,nga prindër arsimtarë, Panajoti dhe Kalina. I martuar në vitin 1996 me znj.Konstandina Zisi ,mësuese në profesion , me të cilën ka dy fëmijë, Nefeli dhe Panajoti.Gjatë viteve 1987-1992 ai studioi në Universitetin Politeknik të Tiranës, në degën e Inxhinierisë Elektronike ku u diplomua me sukses në vitin 1992. Më pas, kreu specializimin pranë Kompanisë Greke të Telekomunikacionit (OTE), duke u specializuar në “Sistemet e transmetimit analog dhe digital. “.Në vitet 1994-1995 Z. Kiço ka shërbyer si specialist në degën Telekom Sarandë, ndërsa në vitet 1995-1996 si kryeinxhinier në degën Telekom Sarandë. Në vitet 1996 – 1998 ka qenë drejtues i degës së Telekomit Sarandë, ndërsa në vitet 1998 – 2000 ka shërbyer si kryeinxhinier i Albtelekom për zonën e Sarandës.Më pas, nga viti 2000 deri në vitin 2006 ka qenë drejtues i Albtelekom për zonën e Delvinës, ndërsa në vitet 2006-2009 ka qenë shef i departamentit të Marketingut të Albtelekom në Sarandë. Nga viti 2009 deri në vitin 2010 ka punuar si specialist IT në një kompani private që ofron shërbime ruajtjeje me sisteme alarmi.Që nga viti 2010 ai është aktivizuar në politikë, ku është ende kryetar i partisë MEGA.Gjatë viteve 2015-2019 ka qenë Nënkryetar i Bashkisë së Sarandës.Në 30 qershor 2019 zgjidhet Kryetar i Bashkisë së Finiqit, për periudhën 2019-2023.

CV-ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Ο κος Χρήστος Κίτσος γεννήθηκε στις 6 Ιουνίου του 1969 στην πόλη των Αγίων Σαράντα και κατάγεται από το χωρίο Λύβενα, Δήμου Φοινικαίων. Από εκπαιδευτικούς γονείς, τον Παναγιώτη και την Καλίνα. Είναι έγγαμος από το 1996 με την εκπαιδευτικό Κωνσταντίνα Ζήση , με την οποία έχουν αποκτήσει δύο παιδιά, την Νεφέλη και τον Παναγιώτη .
Κατά τα έτη 1987-1992 φοίτησε στο ΑΕΙ Τιράνων , στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών όπου και αποφοίτησε επιτυχώς το 1992. Εν συνεχεία, ολοκλήρωσε την ειδίκευση του στον Ελληνικό Οργανισμό Τηλεπικοινωνιών (ΟΤΕ) , εμβαθύνοντας σε θέματα “Αναλογικά και ψηφιακά συστήματα μετάδοσης’’.
Τα έτη 1994-1995, ο κ. Κίτσος υπηρέτησε ως ειδικός στο υποκατάστημα της Telekom Saranda, ενώ το 1995-1996 ως επικεφαλής μηχανικός στο υποκατάστημα της Telekom Saranda. Τα έτη 1996 – 1998 διετέλεσε επικεφαλής του υποκαταστήματος της Telekom Saranda, ενώ το 1998 – 2000 υπηρέτησε ως επικεφαλής μηχανικός της Albtelekom για την περιοχή των Αγίων Σαράντα.
Ακολούθως, από το 2000 έως και το 2006 δραστηριοποιήθηκε ως επικεφαλής της Albtelekom για την περιοχή Δελβίνου, ενώ κατά τα έτη 2006 – 2009 διετέλεσε επικεφαλής του κλάδου Μάρκετινγκ στην Albtelekom στους Αγίους Σαράντα. Από το 2009 έως το 2010 εργάστηκε ως ειδικός Πληροφορικής σε ιδιωτική εταιρεία που παρέχει υπηρεσίες συστημάτων συναγερμού.
Από το 2010 ασχολείται ενεργά με την πολιτική, όπου και διατελεί έως και σήμερα Πρόεδρος του κόμματος MEGA.
Κατά τα έτη 2015-2019 διετέλεσε Αντιδήμαρχος των Αγίων Σαράντα.
Τον Ιούνιο του 2019 εκλέγεται Δήμαρχος Φοινικαίων , για την δημοτική περίοδο 2019-2023.