2016_finiq_maxalas-001

Kështjella e Mëhallës (e Ali Pashës) ndodhet në luginën e Pavllës dhe është e ndërtuar mbi një kodër të vogël, pikërisht në qendrën e fshatit të zhdukur Mëhallë afër fshatrave Gravë dhe Qesarat.

U ndërtua nga Ali Pasha në vitin 1797, në kohën kur nga Butrinti largoheshin Venecianët dhe vendoseshin Francezët. Muret e saj kanë gjerësi prej 0,75 m deri në 3,5 m. Kishte katër kulla katërkëndore në të katër këndet e saj dhe dy të tjera në hyrje. Ato janë dykatëshe me 7 metra lartësi. Brënda kështjellës kishte ndërtesë e cila është rrëzuar.

Kliko ketu per Video