Συνεχίζονται με πυρετώδεις ρυθμούς οι εργασίες του εμβληματικού πολυλειτουργικού κέντρου στην κοινότητα Αλύκο.

Συνεχίζονται με πυρετώδεις ρυθμούς από τα συνεργεία της αρμόδιας κατασκευαστικής εταιρείας οι εργασίες, του #εμβληματικού πολυλειτουργικού κέντρου στην κοινότητα #Αλύκο. Να τονίσουμε ότι, το εν λόγω έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας Interreg IPA «Ελλάδα-Αλβανία 2014-2020», SOLIS. Με στόχο την #ανάπτυξη καλών πρακτικών στον τομέα τον ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, έχοντας ως κύριο γνώμονα την #υψηλή#ποιότητα ζωής των #δημοτών μας.#Δήμος_Φοινικαίων

#Bashkia_Finiq

#Municipality_of_Phoenice

Puna për rehabilitimin e qendrës multifunksionale # në komunitetin #Aliko vijon me ritme të larta nga specialistët e kompanisë përgjegjëse të ndërtimit. Duhet theksuar se projekti në fjalë zbatohet në kuadër të programit Interreg IPA për Bashkëpunim Ndërkufitar “Greqi-Shqipëri 2014-2020”, SOLIS. Me synimin e #zhvillimit të praktikave më të mira në fushën e burimeve të rinovueshme të energjisë, duke pasur si objektiv kryesor rritjen e cilësisë #së jetës së #qytetarëve tanë.

Ξεκίνησαν οι εργασίες στην είσοδο της Κρανιάς.

Ξεκίνησαν σήμερα το πρωί, παρουσία του δήμαρχου Φοινικαίων, κυρίου Χρήστου Κίτσου, οι εργασίες στην είσοδο της Κρανιάς. Υλοποιώντας έμπρακτα την δέσμευση που είχε αναλάβει, απέναντι στους δημότες της κοινότητας, με σαφές πλέον θετικό αντίκτυπο στην καθημερινότητα τους.#Δήμος_Φοινικαίων#Bashkia_Finiq#Municipality_of_Phoenice

🛣️Punimet në hyrje të komunitetit të Kranesë kanë nisur mëngjesin e sotëm, në prani të kryetarit të Bashkisë së Finiqit, z. Kristo Kiço. Duke realizuar akoma një premtim që kishte dhënë, ndaj banorëve të komunitetit, me një ndikim tashmë të qartë pozitiv në jetën e tyre të përditshme.

Στην κυκλοφορία δόθηκε το οδικό δίκτυο Ντερμίσι- Ρουμαντζά-Ναβαρίτσα, μήκους 4 χλμ.

Στην κυκλοφορία δόθηκε, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών #ασφαλτόστρωσης, το οδικό δίκτυο #Ντερμίσι#Ρουμαντζά#Ναβαρίτσα, μήκους 4 χλμ., με προϋπολογισμό ύψους 32.179.880 λεκ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ). Με τον δήμαρχο Φοινικαίων, κ. Χρήστο Κίτσο να εκφράζει την ικανοποίησή του για την υλοποίηση του έργου αυτού, το οποίο είναι απολύτως σύμφωνο με τις #προεκλογικές του #δεσμεύσεις, για υλοποίηση έργων που #βελτιώνουν, σε μέγιστο βαθμό, την #καθημερινότητα των #πολιτών μας.#Δήμος_Φοινικαίων#Bashkia_Finiq#Municipality_of_Phoenice

Investimi në aksin rrugor #Dermish#Rumantza#Navaricë, 4 km i gjatë, me buxhet 32,179,880 lekë (me TVSH), është vënë në funksionim, pas përfundimit të punimeve të asfaltimit. Me kryetarin e Bashkisë Finiq, z. Kristo Kiço duke shprehur kënaqësinë e tij për zbatimin e këtij projekti, i cili është plotësisht në përputhje me angazhimet e tij parazgjedhore, për zbatimin e projekteve që përmirësojnë, në masën më të madhe, përditshmërinë dhe qarkullimin normal të banorëve tanë.

Εποικοδομητική συνάντηση με τον πρόεδρο της ΜΟΔ είχε ο δήμαρχος Φοινικαίων στο Υπουργείο Ανάπτυξης.

Εποικοδομητική συνάντηση με τον πρόεδρο της ΜΟΔ (Μονάδα Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων), κ. Γεώργιο-Εμμανουήλ Παπαδημητρίου, είχε χθες ο δήμαρχος Φοινικαίων, κ.Χρήστος Κίτσος, στο Υπουργείο Ανάπτυξης. Η συζήτηση κυμάνθηκε γύρω από τα αναπτυξιακά προγράμματα και την απορρόφηση κονδυλίων, προς όφελος του δήμου Φοινικαίων, με βάση την πλούσια πολιτιστική και φυσική του κληρονομιά. Αναλύοντας δράσεις, μέσα από την ενεργοποίηση ενός ολοκληρωμένου πλέγματος υποστηρικτικών υπηρεσιών, που στόχο έχουν επικείμενη συνεργασία για τα νέα προγράμματα 2023-2027, παρέχοντας κυρίως συμβουλευτική και τεχνική στήριξη.

📍Kryetari i Bashkisë Finiq, z. Kristo Kiço, ka zhvilluar dje në Ministrinë e Zhvillimit në Athinë një takim konstruktiv me Drejtorin e Njësisë Organizative për Menaxhimin e Programeve Zhvillimore, z.Georgios-Emmanouil Papadimitriou. Diskutimi u fokusua rreth programeve të zhvillimit dhe thithjes së fondeve, në dobi të bashkisë së Finiqit, bazuar në trashëgiminë e pasur kulturore dhe natyrore. Duke analizuar veprimet, nëpërmjet aktivizimit të një rrjeti të integruar shërbimesh mbështetëse, që synojnë bashkëpunimin e afërt për programet e reja Intereg 2023-2027, kryesisht duke ofruar mbështetje dhe asistencë teknike.

Στο νησί του Εθνικού μας ποιητή Διονυσίου Σολωμού, την Ζάκυνθο, μετέβη ο δήμαρχος Φοινικαίων κ. Χρήστος Κίτσος

Στο νησί του Εθνικού μας ποιητή Διονυσίου Σολωμού, την Ζάκυνθο, μετέβη ο δήμαρχος Φοινικαίων κ. Χρήστος Κίτσος, πραγματοποιώντας σειρά συναντήσεων στο πλαίσιο της συνεργασίας.•Ο κ. Κίτσος, εξ αφορμής της επισκέψεως του είχε την χαρά να συνομιλήσει με τον ομόλογό του, δήμαρχο Ζακύνθου, κ. Νικήτα Αρετάκη, καθώς και με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Σταύρο Κακολύρη, για θέματα που άπτονται της ιστορίας του τόπου μας, τον πολιτισμό και κυρίως την διαβίωση των κατοικούντων του δήμου Φοινικαίων. Παράλληλα, τους ευχαρίστησε για την θερμή υποδοχή, ενώ απηύθυνε στον κ. Αρετάκη, πρόσκληση επίσκεψης, την οποία και αποδέχθη.•Τα τεκταινόμενα του δήμου Φοινικαίων, βρέθηκαν ψηλά και στην ατζέντα της συχνότητας του Prisma Radio 90.2, με τον κ. Κίτσο να απαντά σε φλέγοντα ζητήματα της επικαιρότητας, που απασχόλησαν το ευρύτερο κοινό, ενώ τέθηκαν επί τάπητος επικείμενες δράσεις και η ανάγκη για συνεργασία με εν Ελλάδι Δήμους, για έργα υποδομής και κοινωνικής στήριξης.•Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο συνταξιοδοτικό, αλλά και σε θέματα που αποσκοπούν στην καλύτερη διαβίωση των δύο χιλιάδων (2.000) συμπατριωτών μας, που δραστηριοποιούνται επί δεκαετίες στο όμορφο νησί του Ιονίου, κατά την διάρκεια της εξαιρετικά γόνιμης συζήτησης με τον βουλευτή Ζακύνθου, κ. Διονύσιο Δ. Ακτύπη, μέσα σε άριστο κλίμα, με ειλικρινή διάθεση συνεργασίας και στήριξης.

#Δήμος_Φοινικαίων

#Bashkia_Finiq

#Municipality_of_Phoenice

📍Ishulli i poetit kombëtar Dionisios Solomos, Zakynthos, u vizitua nga kryetari i bashkisë së Finiq, z. Kristo Kiço, duke zhvilluar një sërë takimesh në kuadër të bashkëpunimit.• Z. Kiço, me rastin e vizitës së tij, pati kënaqësinë të bisedojë me homologun e tij, kryetarin e Bashkisë së Zakynthos, z. Nikita Aretakis, si dhe me Kryetarin e Këshillit Bashkiak, z. Stavros Kakolyris, për çështje që lidhen me historinë e zonës sonë, kulturës dhe veçanërisht mjeteve të jetesës së banorëve të bashkisë Finiq. Njëkohësisht, ai i falënderoi për pritjen e ngrohtë, ndërsa zotit Aretakis i drejtoi një ftesë për vizitë, të cilën ai e pranoi.• Situata e bashkisë së finiqit ishin gjithashtu pjesë e diskutimit përmes frekuencës Prisma Radio 90.2, ku z. Kiço iu përgjigj çështjeve të aktualitetit, që preokupojnë opinionin e gjerë, ndërsa veprimet e ardhshme dhe nevojën për bashkëpunim me bashkitë greke , për projektet e infrastrukturës dhe mbështetjes sociale.•Vëmendje e veçantë iu kushtua pensionit, por edhe çështjeve që synojnë jetesën më të mirë të mbi dymijë (2000) bashkatdhetarëve tanë, aktivë prej dekadash në ishullin e bukur të Jonit, gjatë diskutimit jashtëzakonisht të frytshëm me deputetin për Zakynthos, z. Dionysios D. Aktypi, në një atmosferë të shkëlqyer, me një frymë të sinqertë bashkëpunimi dhe mbështetjeje.

Υλοποιήθηκε η Ά Φάση εργασιών του υδραγωγείου “Μέρκου”

Υλοποιήθηκε η Ά Φάση εργασιών του υδραγωγείου “Μέρκου”, που αφορά την κοινότητα #Λαζάτι. Ενός έργου, που αναμένεται να δώσει με το πέρας των περαιτέρω παρεμβάσεων, “ανάσα” δροσιάς στους κατοίκους, ιδίως κατά τους θερινούς μήνες.

#Δήμος_Φοινικαίων

#Bashkia_Finiq

#Municipality_of_Phoenice