GIZ DHURON NJË MAKINË PASTRIMI NË BASHKINË E FINIQIT

Mbriti në bashkinë e Finiqit makina e pastrimit me vlere 56.000 euro që dhuroi në kuadrin e programit për kufizimin e mbetjeve plastike që përfundojnë në det, OJQ “Bashkëpunimi Ekonomik Gjerman” GIZ.
Ky automjet me parametra bashkëkohore dhe i manovrueshëm do të përdoret nga shërbimi i pastrimit për transportin e mbeturinave nga çdo fshat në landfillin e Bajkajt.
Kryetari i bashkisë zoti Kristo Kiço falënderon OJQ “Bashkëpunimi Ekonomik Gjerman” GIZ dhe në mënyrë të veçantë kryetarin e saj zotin Hermann Pllum për disponilitetin dhe korrektësinë në lëvrimin e ndihmave sipas marrëveshjes së Ulqinit për mbrojtjen e mjedisit.

98188221_2616179808654851_3177123643998076928_n

99422049_2616179701988195_8111748047253274624_n

100050420_2616179738654858_8610027655896498176_n

100531170_2616179778654854_4247325633262125056_n

Njoftim për shtyrjen e afatit të tenderit

interreg-rythm

TEMA: Njoftim për shtyrjen e afatit të tenderit

Livadhja – Pajisjet e Qendrës Kulturore, Del 3.3.4 Projekti “RyTHM” – Project Fostering Creativity and Connecting Cultural Assets through Monuments
Nr . Ref. 02
Bashkia Finiq, synon të japë një kontratë furnizimi për Pajisjet e Qendrës Kulturore-Livadhja , Del 3.3.4 “RyTHM” – Projekt, Fostering Creativity and Connecting Cultural Assets through Monuments me ndihmë financiare nga INTERREG IPA CBC Greqi – Shqipëri 2014 -2020.
Bazuar në kërkesën e konsorciumit të kompanive, të cilët shprehin interes për pjesëmarrje në tender, Bashkia e Finiqit, duke marrë parasysh vështirësitë e krijuara për shkak të situatës së Covid -19 për kompanitë koordinuese për përgatitjen e dokumenteve të tenderit, zgjat afatin e fundit të dorëzimit të dokumenteve me 15 ditë.
Konsorciumet që kanë shprehur interes janë të ftuar të paraqesin ofertat e tyre brenda 1.06.2020
Informacioni i mundshëm shtesë ose sqarimet / pyetjet do të publikohen në faqen e internetit të Autoritetit Kontraktues, si dhe personit përgjegjës vijues
VELTA DALANAJ
Bashkia Finiq
FINIQ, Kodi postar 9716
Tel +355686055695

E-mail: [email protected],
[email protected]

NJOFTIMI I DHENJES SE KONTRATES SE PUNIMEVE

milestones-2

NJOFTIMI I DHENJES SE KONTRATES SE PUNIMEVE

Titulli i kontratës: WP 6.2 “Ndërtimi i ICPS” Del. 4.2.1 – Rikonstruksioni i Qendrës Kulturore Dhrovjan, Projekti “MileSTONES II”
Vendndodhja – FINIQ

1. Lloji i procedurës
Procedura e thjeshtuar e tenderit
2. Referenca e publikimit dhe data e njoftimit të kontratës
N / A
3. Numri i lotit dhe titulli i lotit
N / A
4. Numri dhe vlera e kontratës
REF 02, 8 373960 lekë, pa TVSH
5. Data e dhënies së kontratës
07/05/2020
6. Numri i tenderave të pranuar
3 tre kandidatë ofertues
7. Emri, adresa dhe kombësia e tenderuesit të suksesshëm
JODY KOMPANY,
FINIQ, SHQIPERI
8. Kohëzgjatja e kontratës
3 muaj
9. Autoriteti Kontraktues
BASHKIA FINIQ

10. Baza ligjore
Rregullorja (BE) Nr 236/2014 e Parlamentit Evropian dhe Këshillit e 11 Mars 2014 për përcaktimin e rregullave dhe procedurave të përbashkëta për zbatimin e instrumenteve të Unionit për financimin e veprimeve të jashtme dhe
Shtojca IV e Marrëveshjes së Partneritetit ndërmjet anëtarëve të MILESTONE II, Programi GREQI-SHQIPBRI INTERREG 2014-2020

BASHKIA FINIQ
KRYETAR
KRISTO KICO

WORKS CONTRACT AWARD NOTICE

doc01889520200515101123

NË BISTRICË DHE NË FINIQ KËSAJ HERE GRUPI I PËRMIRËSIMIT TË RRUGËVE TË BASHKISË FINIQ

Ekipi i palodhur i përmirësimit të rrugëve vazhdon veprën e tij me interes publik duke ndërhyrë në infrastrukturën e fshatrave të Bashkisë Finiq. Në pothuajse një javë ka shtruar me beton tapetin e disa segmenteve në fshatrat Bistricë dhe Finiq. Bëhet fjalë për 495 metra linearë rrugë që për çdo vit gërrzheshin nga ujrat e shiut dhe materialet e tyre bllokonin rrugën kryesore.
Sipas programit të vitit 2020 ndërhyrje të tilla do të bëhen në shumë fshatra.

96293396_2607698136169685_5530553507871981568_n

96300325_2607697892836376_5003874351401926656_n

96412741_2607697536169745_5832216127953960960_n

96427284_2607698072836358_2016519658374430720_n

96515932_2607697589503073_9163393544415608832_n

96586873_2607697939503038_5884346688646152192_n

96659499_2607698192836346_6116029271975657472_n

96859097_2607697752836390_7261912828422914048_n

97028325_2607697792836386_4521167933396746240_n

97117345_2607697852836380_2017783096018993152_n

97479731_2607697692836396_1549232400595156992_n

95927131_2607697489503083_8966962175750963200_n

96245506_2607697989503033_6957572549634949120_n

96266481_2607697632836402_8859665014999482368_n

NDËRHYRJE NË KOHË TEK RRJETI I KANALEVE VADITËSE NGA BASHKIA E FINIQIT

U hap pas 30 vjetësh segmenti i kanalit vaditës që kalon nga tuneli i kryqëzimit të Kranesë nga Sherbimi i Kullimit dhe Ujitjes së Bashkisë Finiq. Kjo pjesë e kanalit prej 1,5 km do të shtojë sasinë e ujit të vaditjes në rreth 900 ha tokë e cila dhe sivjet u kultivua nga të rinjtë e zonës me jonxhë, misër dhe perime.
Gjithashtu këto ditë u veshën me beton 300 mtra kanal në Çaush, 700 metra në Mesopotam dhe 100 metra në toponimin Dusha.
Kryetari i Bashkisë zoti Kristo Kiço referon se punimit u bënë në kushtet e pandemisë nga koronavirusi për të kënaqur në kohë kërkesën e përhershme të fermerëve për sasinë e duhur të ujit vaditës me qëllim që mundi dhe investimi i tyre në bujqësi të ketë sukses.

96646496_2607643022841863_5650115007866732544_n

97344145_2607643069508525_7399326969868845056_n

96550518_2607643159508516_5234333019375927296_n

96520193_2607643236175175_3525951623534739456_n

97035944_2607643276175171_5440617820406677504_n

96287399_2607642906175208_1658280241556094976_n

96514391_2607642942841871_2668175061713682432_n

96276356_2607642992841866_9109819015718502400_n

PËRMIRËSOHET INFRASTRUKTURA RRUGORE EDHE NË LIVINË

Vazhdon vepra e ristrukturimit të pjesëve të vështira të rrugëve në çdo fshat të bashkisë Finiq. Kësaj here ndërhyrja u bë në fshatin malor Livinë, ku grupi i punës së basjkisë sistemoi dhe shtroi me beton 270 metra linear rrugë në pjesë të vështira duke përmirësuar kalimin për në qendër dhe nëpër lagje.
Sipas kryetarit të bashkisë Finiq, Kristo Kiço që ishte prezent gjatë kryerjes së punëve, vepra dë të vazhdojë edhe në fshatrat e tjera pavarësisht nga vështirësitë që krijoi kriza shëndetësore.

95307906_2601322260140606_8013799432577351680_n

95308470_2601322003473965_8571695553816035328_n

95319008_2601321966807302_3764604925900750848_n

95343608_2601322386807260_226505829182865408_n

95410059_2601322220140610_3402095684524965888_n

95459232_2601322146807284_5834042970818478080_n

95469563_2601322316807267_4924804772281712640_n

95483472_2601322046807294_8753780705214857216_n

95489853_2601322100140622_2814643548270362624_n

95562883_2601322180140614_2218389546557505536_n

Ο ΔΗΜΟΣ ΦΟΙΝΙΚΑΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΕΙ ΣΤΟ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΟ

Χθες και σήμερα 24 και 25 Απριλίου μπαζώθηκαν και μετά στρώθηκαν με μπετό 350 μέτρα δρόμος στο Μεσοπόταμο. Στην Άνω και Κάτω συνοικία υπήρχαν εσωτερικοί δρόμοι που είχαν καταρρεύσει και με την μέριμνα του προεδρείου του χωριού έγινε το ξεκίνημα με κονδύλι και εργασία του Δήμου Φοινικαίων. Στην επιτυχή και γρήγορη ολοκλήρωση των εργασιών συνέβαλαν και ο πρόεδρος του χωριού Χρήστος Θανάσης μαζί με τα μέλοςτου προεδρείου Πέτρο Σκεύη.
Τέτοιες επενδύσεις θα ακολουθήσουν αυτές τις ημέρες και σε άλλα μεγάλα και μικρά χωριά του δήμου που είναι προγραμματισμένα στον προϋπολογισμό του 2020.
Ο δήμαρχος, κύριος Χρήστος Κίτσος που ήταν παρόν στις εργασίες, τόνισε ότι οι δημοτικές υπηρεσίες επανέρχονται δυναμικά στα καθήκοντά τους, συνεχίζοντας ταυτόχρονα το κοινωνικό και επενδυτικό έργο για να αναπτερώσουν τις ελπίδες στους δημότες που επί δύο μήνες δοκιμάζονται υπό την απειλή της επιδημίας.

94424203_2595832824022883_3787201762457288704_n

94592389_2595832514022914_7984279134509465600_n

94663291_2595833030689529_3861969661247619072_n

94732058_2595831857356313_7483032051357057024_n

94779612_2595831994022966_3023810134917775360_n

94311178_2595833110689521_6931738531802906624_n

94353944_2595832964022869_2204289057255587840_n

TENDER ANOUNCEMENT

TEMA: NJOFTIMI I TENDERIT
Livadhja – Pajisjet e QendrësKulturore, Del 3.3.4 -Projekti “RyTHM” -Nxitja e Kreativitetit dhe Lidhja e Aseteve Kulturore Përmes Monumenteve.
Nr. Ref. 02

Bashkia e Finiqit, synon të japë një kontratë furnizimi për Livadhjan – Pajisjet e Qendrës Kulturore, Del 3.3.4 në kuadër të projektit “RyTHM” –Nxitja e Kreativitetit dhe Lidhja e Aseteve Kulturore Përmes Monumentevenë LIVADHJA me ndihmë financiare nga Programi INTERREG IPA CBC Greqi – Shqipëri 2014 -2020.
Dosja e tenderit është në dispozicion nga Bashkia e Finiqit në CD Rom për të gjitha kompanitë ose konsorciumet e kompanive që janë të interesuar të marrin pjesë në këtë tender. Kushtet e referencave dhe udhëzimeve për tenderuesit do të publikohen në faqen zyrtare në internet të Bashkisë Finiq, në faqen zyrtare të ekspertit tonë të jashtëm AULEDA – Agjensia Lokale e Zhvillimit Ekonomik si dhe në TV Lokal.
Gjithashtu, shpallja e tenderit do të publikohet në faqen e internetit të DG Bashkëpunimit dhe Zhvillimit Ndërkombëtar:
https://webgate.ec.europa.eu/europeaid/online-services/index.cfm?do=publi.welcome].
Afati për dorëzimin e shprehjes së interesit është data 25.04.2020
Afati I fundit për dorëzimin e ofertave është 20 Maj 2020
Informacioni I mundshëm shtesë ose sqarimet / pyetjet do të publikohen në faqen e internetit të Autoritetit Kontraktues si dhe personit përgjegjës vijues.

VELTA DALANAJ
Bashkia e Finiqit
FINIQ, Kodi postar 9716
Tel +355 686055695
E-mail: [email protected], [email protected]

a-c2_contractnotice_en
c3_summarycn_en-1njoftimi-ne-media
c4b_itt_en-instruksionet
Technical-Specifications

a-c2_contractnotice_en

c3_summarycn_en-1njoftimi-ne-media

c4b_itt_en-instruksionet
technical-specifications

U RIVENDOS MENJËHERË KOMUNIKIMI I FSHATRAVE BRAJLAT DHE KOSTAR ME QENDRËN

Ndërhyrje të menjëhershme për rregullimin e pjesës së dëmtuar të rrugës që të çon në fshatrat Brajlat dhe Kostar ka bërë sot brigada e shërbimeve të bashkisë Finiq. Që në orët e para të mëngjesit këtë operacion e drejtoi vetë kryetari i bashkisë zoti Kristo Kiço dhe deri në orët e pasdites u vendosën tombinot prej çimento dhe u mbulua me dhe pjesa e dëmtuar që kishte rrëshqitur së fundmi nga rreshjet dhe kishte ndërprerë komunikimin e dy fshatrave të mësipërme me qendrën.

90311948_2565426693730163_2218685821991518208_n

90429979_2565426590396840_207962595645194240_n

90438092_2565425630396936_7223094591879118848_n

90473579_2565426380396861_4942035257655296000_n

90483531_2565426327063533_1604217190393839616_n

90511035_2565425347063631_7003230384158670848_n

90515836_2565425530396946_1454745641228959744_n

90526245_2565426560396843_6540722149374558208_n

90529924_2565426290396870_3256064064861765632_n

90567854_2565243380415161_3945488281025642496_n

90601590_2565426740396825_5893639829643591680_n

90653069_2565426800396819_4984602957698826240_n

90205081_2565425583730274_858895035729444864_n

90233767_2565425487063617_5019538569576841216_n

ΒΕΛΤΙΩΘΗΚΕ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΦΟΙΝΙΚΗΣ

Ασφαλτώθηκαν σήμερα 15 Γενάρη 2020 περίπου 360 μέτρα δρόμου με πλάτος 6 μέτρα που οδηγεί στο παλαιό κοιμητήριο της Φοινίκης. Το τμήμα αυτό του δρόμου είναι μέρος της κεντρικής οδού από δυσμάς που συνδέει την κωμόπολη της Φοινίκης με την πόλη του Δελβίνου , αλλά που είχε καταρρεύσει εδώ και πολύ καιρό. Την ασφαλτόστρωση έκανε με υψηλές προδιαγραφές με τα μηχανήματά της η εταιρία «Καλυβιώτη»
Η αγορά των υλικών γίνεται με έσοδα του Δήμου Φοινικαίων και εντάσσεται στο πρόγραμμα ωφελιμιστικών υπηρεσιών για κάθε χωριό που προϋπολογίστηκαν για το 2020. Σχετικά με αυτό η νέα δημοτική αρχή προβλέπει να εξοικονομήσει από τον προϋπολογισμό χρήματα που πριν σπαταλούνταν αμελέτητα για να βελτιώσει άμεσα την υποδομή που οδηγεί στα χωριά, στα κοιμητήρια, στους τουριστικούς προορισμούς, στα σχολεία και στα ιατρεία.

82146185_2512599195679580_7475041767214022656_n

82187784_2512599475679552_6077115708632727552_n

82209666_2512599519012881_8143130239413780480_n

82272748_2512599419012891_5552795958086991872_n

82396915_2512599359012897_7415072663573364736_n

82414350_2512599565679543_2553933986816589824_n

82482554_2512599295679570_7867398106424279040_n

82626483_2512599232346243_3714560048572137472_n