Njoftim Publik Per Sondazhin Online Finiq

Ju lutem, merrni 3 minuta nga koha juaj sepse mendimi juaj do të na ndihmojë të bëjmë një buxhet, i cili do të na shërbejë te gjithëve!

Këshilli i Bashkisë FINIQ ka publikuar një sondazh online përmes të cilit synon tërheqjen e mendimit të qytetarëve, biznesit, shoqërisë civile, medias dhe akademisë lidhur me prioritetet që kanë për shërbimet / funksionet e ofruara nga Bashkia.
Mbledhja e mendimeve dhe rekomandimeve të komunitetit, do t’i shërbejë Këshillit për të përcaktuar se si do të përdoren fondet publike në ofrimin e shërbimeve për tre vitet e ardhshme 2022 – 2024, dhe të sigurojë që përdorimi i tyre është në përputhje me nevojat e komunitetit për përmirësimin e shërbimeve prioritare të përcaktuar nga ata.

Këshilli i Bashkisë FINIQ ju fton të gjithëve të merrni pjesë në plotësimin e sondazhit!

Sondazhi mund të aksesohet në linkun: Sondazhi

njoftim-publik-per-sondazhin-online-finiq-1

Qendra Sociale Ditore e grupeve në nevojë në bashkinë Finiq është drejt përfundimit

Qendra Sociale Ditore e grupeve në nevojë në bashkinë Finiq është drejt përfundimit. Pothuajse të gjitha punimet në ndërtesën që u zgjodh për këtë shërbim në Finiq janë drejt përfundimit dhe synohet të vazhdohet me restaurimin e ndërtesave në Kulluricë dhe Theollogo për të krijuar një infrastrukturë për pritjen e këtyre grupeve dhe individëve në nevojë. Investimi në Finiq realizohet me fonde të Programit Italian IADSA në shumën 26,000,000 lekë, ku në ndërtesën e vjetër të shkollës fillore, pranë Shën Thanasit, u krijuan hapësira të përshtatshme për mikpritjen e njerëzve në nevojë. Shërbimi Social i Komunës ka përgatitur planin e funksionimit të Qendrës, i cili do të zbatohet menjëherë, duke e plotësuar atë me stafin e duhur dhe infrastrukturën e nevojshme për funksionimin normal të saj tani e tutje. Kjo është qendra e parë e këtij lloji që do të ngrihet në zonën tonë dhe do të jetë një ambjent i ngrohtë për ata që kanë nevojë për kujdesin dhe mbrojtjen e institucioneve shoqërore, veçanërisht në këto kohë të vështira kur vetmia, izolimi dhe shumë probleme sociale përbëjnë përditshmërinë tonë.

161796632_2863595763913253_3486136893135592265_o

162222042_2863595747246588_5439019059899792472_o

162233601_2863595817246581_4402544139700387931_o

161497474_2863595787246584_880540929738196644_n

NJOFTIM I RËNDËSISHËM PËR REGJISTRIMIN FILLESTAR TË PASURIVE “PYJE DHE KULLOTA” NË PRONËSI TË BASHKISË FINIQ .

Po kryhet regjistrimi fillestar i pyjeve dhe kullotave në pronësi të Bashkisë Finiq me ane te VKM 684/2020.
Ju lutemi të konsultoheni me këtë informacion pranë zyrës së afishimit publik në ambientet e Bashkisë Finiq (njësitë vendore përkatëse).
Nese posedoni dokumenta pronesie te llojit “pyll” dhe “kullote”, ju lutemi paraqituni me nje kopje te dokumentave prane kesaj zyre per te kryer verifikimet e nevojshme.

received_544180566521025

received_884056495717055

VIZITË E PREFEKTIT TË QARKUT VLORË NË BASHKINË E FINIQIT PËR PËRBALLJEN ME FENOMENET E JASHTËZAKONSHME TË MOTIT.

Fenomene të motit të ashpër, me reshje të dendura shiu, erëra të stuhishme dhe përmbytje shkaktoi vala e ashpër e motit të keq që goditi Bashkinë e Finiqit në ditët që lamë pas. U përmbytën rrugë, u bllokuan shoferë në automjetet e tyre në rrjedha uji dhe kalimi në disa vende është ende i vështirë. Përmbytjet dhe moti i keq kanë dëmtuar shtëpi, hektarë tokë bujqësore, ura dhe ferma apo njësi blegtorale.
Mëngjesin e djeshëm, një ekip i Qarkut të Vlorës, i kryesuar nga Prefekti Z. Flamur Mamaj, vizitoi vendin ku u shemb ura e kanalit vaditës Thoma Filipeu.
I menjëhershëm ishte interesimi i Prefektit për të gjithë situatën e krijuar në Bashkinë e Finiqit, për shkak të reshjeve të mëdha të ditëve të fundit dhe premtoi se së shpejti do të mbërrijë një ekip zyrtarësh të Ministrisë së Bujqësisë, për të kryer studimin teknik dhe restaurimin e menjëhershëm të urës. Ai përgëzoi punonjësit e sektorit të kullimit dhe vaditjes të Bashkisë, të cilët, me gjithë rreshjet e vazhdueshme, që prej dy ditësh po punojnë pa ndërprerje për sistemimin e shtratit të lumit.
 141060275_2829294864010010_91390_n0 142721143_2829301597342670_677383021209550415_n 143012362_2829301640675999_5832359078283527318_n 143060275_2829294864010010_9139040317464181030_n 143094626_2829294894010007_7437534430325596040_n 143351778_2829301560676007_5525125747460290284_n

U VOTUA BUXHETI MË MADH NË BASHKINË FINIQ

Buxheti i vitit 2021 i Bashkinë Finiq u votua nga Këshilli Bashkiak. Konsiderohet si një nga më të mëdhatë e të gjitha viteve ku, së bashku me fondet evropiane për programet Rhythm, Mile Stones II, Mile Stones III dhe Solis, arrin në rreth 6.1 milion €. Transferta së bashku me financimin e katër projekteve të infrastrukturës dhe furnizimit me ujë tejkalon 500 milion lekë, ndërsa të ardhurat nga taksat dhe aktivitete të tjera e bashkisë janë parashikuar në masën 89,553,000 lekë.
Sipas kryetarit të bashkisë, Z. Kristo Kiço, sigurimi i këtij fondi të rëndësishëm nga qeveria u arrit duke prezantuar projekte serioze që zgjidhin probleme në shkallë të gjerë, të tilla si furnizimi me ujë në të gjitha fshatrat e bashkisë dhe shërbime të rëndësishme sociale për t’i shërbyer të banorëve të bashkisë siç janë qendrat e pritjes për të moshuarit dhe shtresave në nevojë.
Ndërkohë, me një përpjekje serioze dhe këmbëngulëse të Drejtorisë së Taksave, mbledhja e taksave nga familjet dhe mbledhja të ardhurave nga qiraja e pronës së bashkisë parashikohen me rritje. Siç kemi përmendur në njoftimet e mëparshme, investimi më i madh dhe më i rëndësishëm është bërë në tre ujësjellës rajonalë, Merko, Leshnica dhe Finiq. Kohëzgjatja e përfundimit të këtyre projekteve do të jetë 2 dhe tre vjet, sepse në studime, përveç tubacioneve kryesore, parashikohet edhe rrjeti brenda fshatrave në mënyrë që uji i pijshëm të arrijë çdo shtëpi në bazë 24-orëshe.
Për vitin 2021, nga buxheti i shtetit do investohet 366 119 956 lekë, nga të cilat 97 milion për ndërtimin e rrugës nga fshati Dermish në fshatin Jermë. Në vitin 2020, Bashkia Finiq tregoi aftësinë e saj për të thithur fonde nga programet evropiane duke paguar, pavarësisht vështirësive financiare, pjesën e vet në bashkëfinancimin e projekteve të tilla si qendra kulturore e Livadhja, Dhroviani dhe tani është në një gjendje të vazhdojë për projektet e planifikuara si muzeu i Livadhja, shkolla e Alikos dhe të tjera.
Prandaj pjesëmarrja e bashkisë për vitin 2021 në projektet në vazhdim dhe ato të reja u parashikua në 43,164,484 lekë për të përfituar nga Bashkimi Evropian 1 , 1 milion euro. Në vitin 2021, Qendra e Kujdesit Ditor për të Moshuarit në Finiq do të kompletohet me rreth 200 mijë euro nga një program evropian.
Buxheti i vitit 2021 parashikon vazhdimin e projekteve të vogla në fshatrat e bashkisë për përmirësimin e infrastrukturës dhe për këto, rreth 50 milion lekë ndahen nga të ardhurat dhe transferta. Në ndërkohë, fondi për azhornimin e tokës bujqësore të fshatrave Alikos dhe Mavropullo u vendos me qëllim që të regjistroheshin pronat në zyrën e kadastrës.
Me kujdesin e Ministrisë së Shëndetësisë, dy qendra shëndetësore në Aliko dhe Mesopotam do të përmirësohen, ndërsa puna shërbimeve sociale të bashkisë për mbështetjen financiare të familjeve në nevojë do të vazhdojë si në vitin 2020. Për vitin 2021, bashkia Finiq do të organizojë aktivitete për 200 vjetorin e Revolucionit Grek dhe ka parashikuar fonde për të mbështetur aktivitete, për përgatijen e kostumeve tradicionale .
Fonde janë parashikuar edhe për arsimin, por qëllimi kryesor i autoritetit bashkiak është ndërtimi i një shkolle rajonale 9 vjeçare ku do të përmirësojë kushtet arsimore të fëmijëve në zonën e Finiqit, Mesopotamit dhe Alikos. Sipas Kryetarit të Bashkisë Z. Kiço, ndërtimi i rrugës Dhivri-Theollogo pritet të financohet së shpejti, studimi i së cilës ishte dorëzuar që nga fillimi i vitit 2020 në ministrinë e linjës. Buxheti i vitit 2021 jep shpresë për të gjithë banorët për të parë ndryshimin në jetën e tyre, pas kalvarit të rëndë të pandemisë dhe izolimit të vitit 2020.
134092816_2809971975942299_3637615275980931702_n 134164775_2809972002608963_6799441669213250792_n 134496423_2809972022608961_2177689647867164611_n 134247769_2809972055942291_1952745913924001692_n 134678785_2809972092608954_2360217673130756076_n 134639458_2809972115942285_4663761083306615911_n 134394336_2809972145942282_4125516368044333369_n

LE TE VIJË PRANVERA GJITHË ËNDËRROJMË

Fraza e parë që na vjen në mendje gjatë këtyre ditëve të shënjta por të vështira është Urimi për Shëndet dhe Rikthimi në Normalitet për të gjithë Botën. Lindja e Krishtit, kjo ditë e madhe e Shpresës është ai Yll i ndritshëm që mund të ndriçojë shpirtrat tanë, të na bëjë të ndjejmë të afërmin tonë si vëllain tonë, të shohim ngjyrat dhe aromat e natyrës tek të gjithë nuancat e tyre siç janë krijuar nga i Plotfuqishmi. Ylli që aktualisht është lënë në hije nga pandemia e koronavirusit.
Si autoritet bashkiak i Finiqit dhe si kryetar i Partisë MEGA, Uroj me gjithë zemër së pari qytetarëve tanë, por edhe gjithë botës: Gëzuar Krishtlindjet! Gëzuar Vitin e Ri! Si gjithnjë, ne do të jemi pranë banorëve, për të mbështetur të moshuarit dhe të pafuqishmit, ata që nuk kanë fëmijët e tyre për momentin ose ata që kanë mbetur vetëm në jetë, për t’u ofruar atyre ngrohtësinë dhe dashurinë për të cilën kanë shumë nevojë.
Çdo familjeje që u prek nga koronavirusi këtë Krishtlindje, duke humbur të dashurit e tyre, ne u urojmë atyre forcë për të kapërcyer dhimbjen ! Për ato familje që nuk mund të festonin së bashku në tryezën e tyre të Krishtlindjeve, ne lutemi që Ylli i ndritshëm t’i ndriçojë ata dhe të përpiqemi për Pranverën që të gjithë mezi presim.
Le të jetë vit i bekuar për të gjithë VITI 2021!

OBJEKTIVI: FURNIZIMI ME UJË 24-ORË I FSHATRAVE BASHKISË FINIQ

Angazhimi parazgjedhor i vitit 2019: furnizimi me ujë 24 orë në të gjithë fshatrat e bashkisë deri në fund të katërvjeçarit. Faza e parë e ujësjellësit të madh të Merkos është në proces me një buxhet prej 560,000 milion lekë. Dy ujësjellës të tjerë rajonalë me rrjedhje të lirë po aq të rëndësishme po dalin në tender këto ditë: Ujësjellësi rajonal i Finiqit dhe Leshnicës, përkatësisht me një buxhet prej 301,087,266 dhe 478,065,115 lekë me TVSH. Do investohen gjithsej 1,339,152,381 lekë ose afërsisht 10.7 milion euro. Nga ujësjellësi i Merkos do të furnizohen me ujë të pijshëm 13 fshatra të njësisë administrative të Livadhjasë (Livadhja, Pandalejmon, Sopik, Vagalat, Komati, Grava, Qesarati, Lefter Talo, Kalivia, Kullurica, Karoqi, LLazati, Kalcati), do të furnizohet me ujë të pijshëm dhe do të ndërtohen në Leshnicën e Sipërme dhe të Poshtme , në Janicat, në Lupsat, në Cerkovicë, në Shën Andrea, në Kullurat dhe në Dhivër rrjete të reja të brendshme, ndërsa në ujësjellësin ekzistues nga Syri i Kaltër do të sigurohet furnizimi, tubacioni kryesor, do të futen në sistem dhe fshatrat Vrioni, Karahaxhi, Vromero dhe një rrjet i ri i brendshëm do të ndërtohet në SMT. Në të njëjtën kohë, po bëhet një përpjekje e madhe për të vënë në funksionim ujësjellësin Navaricë-Memoraq-Dermish-Runanxa, i cili ishte braktisur nga autoriteti i mëparshëm bashkiak. Tani është hera e parë që bëhen kaq shumë investime në Bashkinë Finiq për furnizimin me ujë dhe kjo për shkak të seriozitetit të treguar nga autoriteti aktual bashkiak në përgatitjen dhe prezantimin e planeve përkatëse që do të ndryshojnë imazhin e fshatrave të bashkisë.

BASHKIA FINIQ SHPERNDAU DHURATA PER FEMIJET E KOPSHTEVE DHE SHKOLLAVE

Dje dhe sot, Kryetari i Bashkisë së Finiqit , Z. Kristo Kiço, shpërndau dhurata për rreth 200 nxënës, të shkollave 9- vjeçare Finiqit, Mesopotamit, në shkollat fillore dhe kopshtet e Dermishit, Alikos, Navaricës, SMT dhe Vrionit për t’i uruar për festat e Krishtlindjeve dhe Vitin e Ri. Dhuratat për të vegjlit e Livadhja të cilët kanë disa ditë që kryejnë mësime në distancë për shkak të përhapjes së virusit covid 19, sipas kryetarit të bashkisë, do të dërgohen në shtëpitë e tyre në rastin më të parë. Në të njëjtën kohë, kryetari i Bashkisë, së bashku me drejtorët e Shërbimeve Sociale dhe Arsimit të bashkisë, nderuan me çmime dhe mjete pikture 6 nxënësit që fituan konkursin të pikturës me temë “STOP dhunës ndaj grave dhe vajzave “.
 132326815_2804017883204375_1329832667379177162_n 132840031_2804017846537712_4307515494327530024_n 132801555_2804017786537718_4168045988404187475_n 132609272_2804017696537727_4911379147591339073_n 132600067_2804017656537731_6130347450154203400_n 132266354_2804017596537737_5585274010276958093_n 132190971_2804017536537743_6234452200420527507_n 132480237_2804017499871080_5105006475396550040_n 132316549_2804017423204421_124180972121996423_n 132403947_2804017363204427_9004865474021496923_n 132388921_2804017329871097_3014957807656784748_n 132230766_2804017306537766_2547669774955602307_n 132395162_2804017279871102_4420557168132029595_n 132666752_2804017223204441_1114443925168538543_n 132259929_2804017176537779_583025842296299100_n 132400571_2804017133204450_3541225821965888100_n 132523244_2804017086537788_5962527003738601051_n 132190973_2804017049871125_4282806061499267469_n 132427683_2804016996537797_4390945599293063453_n 132736009_2804016933204470_672244219503442218_n 132245622_2804016879871142_2488378435095825735_n