NJOFTIM PËR SHTYRJE AFATI

  LENDA: NJOFTIM PËR SHTYRJE AFATI

TENDER I HAPUR LOKAL ME SHPALLJE INFRASTRUCTURE & WORKS – WP4, Del 4.2.1, Del 4.2.2   Projekti SOLIS – Crossborder cooperation for energy efficiency using solar energy.   Numri i references:  03  

Bazuar në kërkesën e kompanive të cilat shprehën interesin për të marrë pjesë në Tenderin

INFRASTRUCTURE & WORKS – WP4, Del 4.2.1, Del 4.2.2, SOLIS PROJECT – Crossborder cooperation for energy efficiency using solar energy, projekt i financuar me fonde të Komunitetit Europian, Programi Greqi-Shqiperi 2014 -2020, Autoriteti Kontaktues vendosi të shtyjë afatin e dorëzimit të ofertave.

Afati për paraqitjen e ortave është data 10 Dhjetor 2021 ora 14:00.

Informacion shtesë sqarime/pyetje do të publikohen në website nga Autoriteti Kontraktues si dhe nga personi përgjegjës për zhvillimin e tij.

Ilir Papa

Municipality of Finiq
FINIQ, Kodi postar 9716

Tel +355 67 577 4727

E-mail: [email protected], [email protected]

NJOFTIM-PER-SHTYRJE-AFATI

O Δήμος Φοινικαίων εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια

O Δήμος Φοινικαίων εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του ηλικιωμένου ζευγαριού από την κοινότητα Χλωμό, για τον αδόκητο χαμό τους. Οι άτυχοι ηλικιωμένοι άφησαν την τελευταία τους πνοή στην προσπάθεια τους να σβήσουν την φωτιά που είχε ξεσπάσει στην οικία τους, βυθίζοντας στο πένθος την τοπική κοινωνία.Αιωνία τους η μνήμη!

Πραγματοποιήθηκαν δωρεάν rapid test στην κοινότητα Καλύβια

Δωρεάν δειγματοληπτικό έλεγχο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου «rapid test» πραγματοποίησε η κινητή μονάδα- ασθενοφόρο του κέντρου υγείας Λιβαδειάς χθες, Τρίτη 26 Οκτωβρίου, στην κοινότητα Καλύβια ,του δημοτικού διαμερίσματος Λιβαδειάς ,υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ελλάδος στα Τίρανα.
Συνολικά διενεργήθηκαν 22 δείγματα ,από τα οποία εντοπίστηκαν 2 περιστατικά της νόσου COVID-19,όπου τέθηκαν σε καραντίνα και ελήφθησαν άμεσα μέτρα ιχνηλάτησης των επαφών ,των θετικών κρουσμάτων από τα ειδικά κλιμάκια.
Ο δήμαρχος Φοινικαίων ,κος Χρήστος Κίτσος , μετά την έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού κάνει έκκληση σε όλους τους συμπολίτες μας που αρνούνται ή διστάζουν να εμβολιαστούν , να ξεπεράσουν τις φοβίες και τις προκαταλήψεις τους και να προσέλθουν άμεσα στα εμβολιαστικά κέντρα. «Η ανθρωπότητα ολισθαίνει στον πόνο των θυμάτων της , η επιστήμη ,μας έχει εφοδιάσει με το υπέρτατο αγαθό ,το εμβόλιο ,μην γυρνάτε την πλάτη στη ζωή» τόνισε χαρακτηριστικά .
248640171_3026072940998867_6614649187875210491_n

Την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου, στις εγκαταστάσεις του “Hotel Epirus ” στους Αγίους Σαράντα , ο δήμος Φοινικαίων διοργάνωσε την δεύτερη συνάντηση των εταίρων του έργου MileStone III.

Την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου, στις εγκαταστάσεις του “Hotel Epirus ” στους Αγίους Σαράντα , ο δήμος Φοινικαίων διοργάνωσε την δεύτερη συνάντηση των εταίρων του έργου MileStone III.
Οι εταίροι συγκεντρώθηκαν για να συζητήσουν την πρόοδο του έργου, τις δραστηριότητες που υλοποιήθηκαν και τα βήματα που πρέπει να γίνονται συνεχώς για την επιτυχή υλοποίηση του. Τέτοιου είδους συναντήσεις εξυπηρετούν τους εταίρους για να εξοικειωθούν πιο συγκεκριμένα με τα προβλήματα που προκύπτουν απο διαφόρους παράγοντες και σχετίζονται με την διαχείριση των δραστηριοτήτων, τις οικονομικές εκθέσεις, τις προθεσμίες τήρησης εκ των προτέρων και τον καθορισμό των επόμενων βημάτων.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας του δήμου Φοινικαίων κος Βαγγέλης Τζαφέρης , εκπρόσωπος της Μονάδας Ένταξης και Συντονισμού Ευρωπαϊκών Έργων του Δήμου, εκπρόσωποι του δήμου Δωδώνης και Πρέβεζας καθώς και εκπρόσωποι της AULEDA, ενός φορέα που βοηθά τον δήμο Φοινικαίων στην υλοποίηση του έργου.
Το έργο MileStone III υλοποιείται σε συνεργασία με τον δήμο Δωδώνης, τον δήμο Πρέβεζας και την Περιφερειακή Διεύθυνση Πολιτιστικών Μνημείων Αυλώνας, στο πλαίσιο του προγράμματος Interreg IPA CBC “Ελλάδα-Αλβανία 2014-2020”.

249204989_3025214557751372_4057753044446910461_n

249263892_3025214684418026_7430049590173874699_n

248350528_3025214757751352_7844373446426064324_n

248373801_3025214811084680_5475117176744449117_n

248401835_3025214904418004_6817835614745439966_n

Seri takimesh të Konsullit të Përgjithshëm të Greqisë në Gjirokastër dhe Kryetarit të Bashkisë së Finiqit në Thesproti

Me Kryetarin e Bashkisë së Filiatit, z. Spiros Pappas, drejtorin e Spitalit të Filiatit, z. Kristos Tsouras dhe me zëvendës guvernatorin rajonal të Thesprotisë, z. Thomas Pitoulis, u takuan të hënën, konsulli i përgjithshëm i Greqisë në Gjirokastër, z. Dimitris Sacharidis dhe kryetari i Bashkisë së Finiqit, z. Kristo Kiço.Të pranishmit diskutuan rreth shumë çështjeve në kuadrin e një bashkëpunimi të përbashkët për të arritur qëllimet e përbashkëta në programet e reja evropiane me bashkitë fqinje të rajonit të Thesprotisë që do të ndihmojnë në thithjen e fondeve për studime dhe promovim të kulturës.Kryetari i Bashkisë, z. Pappas, nga ana e tij, vuri në dukje dëshirën e tij për të vazhduar të mbështesë të gjitha përpjekjet për çështje tejet të rëndësishme që kanë të bëjnë me jetën e përditshme dhe qëndrueshmërinë sociale të banorëve të Bashkisë së Finiqit. U propozuan sinergji që mundojnë komunitetin lokal, të tilla si rihapja, me përpjekje të përbashkëta, të zyrës doganore të Ambellonas (Povllas), funksionimi i së cilës është jetik për banorët e zonës së Rizës.Në bisedën që Konsulli i Përgjithshëm pati me kryetarin e Bashkisë së Filiatit, në tryezë u vendos një bashkëpunim i dytë në fushën e arsimit, si kampet e organizuara me përmbajtje arsimore për fëmijët tanë, ndërhyrjet në infrastrukturë dhe në ndërtesat shkollore, ndihmë thelbësore njohurish nga mësues të specializuar të Thesprotisë.Me drejtorin e spitalit të Filiatit Z. Tsouras, ata shkëmbyen pikëpamje mbi çështjet me interes të përbashkët dhe bashkëpunimin e spitaleve të Sarandës dhe respektivisht atë të Filiatit , duke konfirmuar marrëdhëniet e tyre tradicionale të ngushta të bashkëpunimit në të kaluarën. Me këtë rast, ata e përgëzuan Drejtorin për punën që bën dhe veçanërisht për ndihmën vetëmohuese që ofroi dhe vazhdon t’ua ofrojë çdo ditë banorëve të rajonit tonë.Në një atmosferë miqësore dhe konstruktive, u zhvillua diskutimi me Zëvendës Guvernatorin Rajonal të Thesprotisë, z. Thomas Pitoulis, diskutimi u përqëndrua në çështjet e bashkëpunimit ndërkufitar, në veprimet e përbashkëta të kulturës, turizmit, etj. duke zgjeruar lidhjet shumë-dimensionale midis zonave fqinje U përmend veçanërisht përpjekja për të përfunduar studimin e aksit rrugor Igoumenicë-Qafë Botë dhe ndikimi pozitiv që ai pritet të ketë në zhvillimin ekonomik të rajoneve tona.Konsulli i Përgjithshëm i Greqisë në Gjirokastër Z. Sacharidis dhe Kryetari i Bashkisë së Finiqit z. Kiço, falënderuan përzemërsisht mikpritësit për pritjen e ngrohtë, duke e konsideruar si një kanal komunikimi në përpjekjet e forcimit të marrëdhënieve të begata dhe bashkëpunimin në shumë fusha.

Τα συνεργεία του Δήμου Φοινικαίων στην κοινότητα Παντελεήμονα

Άμεση ήταν η κινητοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου Φοινικαίων στην είσοδο της κοινότητας Παντελεήμονα , για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου λόγω των έντονων βροχοπτώσεων, που επικράτησαν τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή.
Οι αρμόδιες υπηρεσίες και τα μηχανήματα του Δήμου, εργάστηκαν πυρετωδώς στην αποκατάσταση του οδικού δικτύου και τη βελτίωση προσωρινά έστω με χαλικόστρωση σε σημεία που έχρηζαν άμεσης παρέμβασης για την ομαλή πρόσβαση των κατοίκων στις οικείες τους .
Να σημειώσουμε ότι, με πρωτοβουλία του δημάρχου κύριου Κίτσου ,έχει ήδη προγραμματιστεί η μπετόστρωση σε τμήματα της κοινότητας που χρήζουν άμεσης αποκατάστασης για την αφενός καλύτερη ποιότητα ζωής των πολιτών και αφετέρου για να αναδειχτούν απ’ άκρη σ’ άκρη τα απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς τοπία του Δήμου μας.

246402538_3020775841528577_7187693461439025400_n

246501526_3020775544861940_8435432665877233469_n

246745039_3020775618195266_7407098421513664112_n

246833256_3020775888195239_491092385135227384_n

246835495_3020775788195249_8024313929561268225_n

246898588_3020775734861921_6493575470763420146_n

247078270_3020775688195259_8958420895884189671_n

Επί ποδός τα συνεργεία του Δήμου Φοινικαίων

Με εντατικούς ρυθμούς εργάστηκαν τα εξωτερικά συνεργεία του Δήμου Φοινικαίων ,το τελευταίο διάστημα ,σε όλη την επικράτεια, πριν την έλευση του χειμώνα.
Οι αρμόδιες υπηρεσίες , πραγματοποίησαν εργασίες καθαρισμού, κλαδέματος των δέντρων, καλλωπισμού των φυτών, ελαιοχρωματισμού, επισκευής και αποκατάστασης ζημιών σε οδικά δίκτυα . Συγχρόνως, κοινόχρηστοι χώροι και εγκαταστάσεις δέχτηκαν τη φροντίδα του προσωπικού. Φρεάτια ομβρίων υδάτων και λυμάτων καθαρίστηκαν έγκαιρα, για την άμεση αντιμετώπιση περιστατικών με στοχευμένες παρεμβάσεις .
«..Μένει να γίνουν ακόμη πολλά. Αξιοποιούμε όλο το ανθρώπινο δυναμικό των στελεχών μας προκειμένου ν’ ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες των συμπολιτών μας, μεθοδικά και οργανωμένα ,στα αυτονόητα. Αυτά που εδώ και πολλά χρόνια, ήταν το ζητούμενο. Κάνοντας τον Δήμο Φοινικαίων πιο λειτουργικό και ασφαλή..» ανέφερε μεταξύ των άλλων ,ο κύριος Κίτσος.
245045121_3014196345519860_3293812124819805086_n

245093656_3014196492186512_1743279366389864078_n

245192639_3014196418853186_489577034562439945_n

245183309_3014196555519839_6808840536517423958_n

245203522_3014196658853162_8674749256201407105_n

245423849_3014196762186485_5873695528039015407_n

245146802_3014196935519801_181169660371121537_n

Επισκευή και συντήρηση γεφυρών τύπου «Beli» σε Ρουμαντζά και Καρρόκι

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες για την παράδοση της γέφυρας , τύπου «Beli» στη θέση Ρουμαντζά, έργο το οποίο συνδέει την κοινότητα του χωριού με τους κύριους οδικούς άξονες και στην θέση Καρρόκι ,από την ομάδα δημοσίων έργων και Οδικής Υποδομής.
Ο Δήμος Φοινικαίων ανταποκρίθηκε άμεσα στο δίκαιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας Ρουμαντζά και υλοποίησε μια ριζική παρέμβαση αποξήλωσης , ώστε να λυθεί ένα πολυετές πρόβλημα.
Η Διεύθυνση των Τεχνικών Υπηρεσιών βρέθηκε και στην κοινότητα Καρρόκι, για να επισκευάσουν ένα μεγάλο μέρος της γέφυρας που είχε υποστεί φθορές . Με το συγκεκριμένο έργο , να πραγματοποιείτο η αποξήλωση τμήματος του παλαιού ξύλινου καταστρώματος και η κατασκευή εκ νέου τμήματος της γέφυρας,ώστε να είναι προσβάσιμη η οδός, που συνδέει τον οικισμό με τον κεντρικό οδικό άξονα, για την εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής.

244172944_3009739055965589_2404424912806408269_n

244204705_3009739362632225_4380722720530497338_n

244277889_3009738765965618_3627186559256586214_n

244334553_3009739205965574_2322697694788764131_n

244352902_3009738629298965_6769103282303370984_n

244362997_3009739592632202_4385522135128460731_n

244408934_3009738699298958_8356590405186963431_n

244411565_3009739252632236_6160835873473479347_n

244411661_3009739679298860_7652073890887079184_n

244418391_3009739539298874_5841755813679838069_n

244437260_3009738869298941_1409833061907414823_n

244598236_3009739642632197_8255641351706677633_n